Vérig sértette megjegyzésével néhai feleségét Károly herceg, amikor megszületett második fiuk, Harry. Nem sokkal később el is váltak.

A hercegi pár Diana második terhessége idején éppen házasságuk megmentésén dolgozott. Sokan hitték, hogy Vilmos herceg öccsének születése végleg véget vet majd a gondoknak.

Károly ugyanakkor egy kislány érkezésében reménykedett. Hogy ne rontson tovább törékeny kapcsolatukon, felesége sokáig titkolta előle, hogy fiút hord a szíve alatt. Amikor azonban Harry megszületett, férje száját kifejezetten érzéketlen mondatok hagyták el.

Ó Istenem, ez tényleg egy fiú. És még a haja is vörös

– fogalmazott a herceg, amikor először meglátta újszülött fiát.

A Mirror szerint megjegyzését állítólag csak tréfának szánta Károly, mégis sikerült vele vérig sértenie a hercegnét. Nemcsak azért, mert újszülött gyermekükről volt szó, hanem azért is, mert Diana felmenői között rengeteg vörös hajú családtag fordult elő. Harry édesanyja úgy érezte, magyarázkodnia kell azért, amiért a kis herceg nem Károlyra hasonlít.

Nem sokkal később pletykák is felröppentek arról, hogy Harry apja talán nem is Károly, hanem James Hewitt, akivel Dianának viszonya volt.

Ezek után a kisded keresztelőjén is tett egy megjegyzést fiáról Károly herceg. Akkor a trónörökös Frances Kyddnek azt mondta: 

Annyira csalódottak voltunk – azt hittük, hogy lány lesz.

A rossz indulatú pletykák és Károly bántó megjegyzései végleg elmérgesítették a hercegi házaspár viszonyát, így nem sokkal később el is váltak.

Valami bezáródott bennem. Ahogy Harry megszületett, egyszerűen teljesen megromlott a házasságunk, minden próbálkozás hiábavaló volt

– nyilatkozta Diana hercegné Andrew Mortonnak. A pár végül csak 1996-ban, 12 évvel Harry születése után vált el.

(femcafe.hu)