Amerika egyik legnézettebb beszélgetős műsorában tett megjegyzése miatt Vilmos herceg végérvényesen megorrolt sógornőjére, Meghan Markle-re. Azóta a hercegi fivérek még csak nem is beszélnek egymással.

A brit királyi családban dúló feszültségek egyáltalán nem újkeletűek. Harry és Meghan amellett, hogy függetlenedni akartak, azért léptek ki a királyi családból, mert Meghant folyamatosan támadások érték mind a család tagjai, mind az angol sajtó irányából.

Új életüket az Egyesült Államokban építették fel, ahol még 2021-ben interjút adtak Oprah Winfreynek. A világszerte híres műsorvezető Katalinról is kérdezte Markle-t, akire Vilmos felesége állítólag többször is megjegyzéseket tett korábban.

Harry herceg felesége  a műsorban kifejtette, hogy véleménye szerint nem igazságos, ahogy a brit sajtó bánik vele Katalinhoz képest. Elárulta, hogy sógora feleségének irányába az volt az angol újságírók legerősebb húzása, hogy ráaggatták a „Waity Katie” becenevet, ami nagyjából annyit jelent, hogy a „várakozó Katalin”. A gúnynevet a hercegné azért kapta, mert az eljegyzésre több évet kellett várnia.

Bár Meghan úgy nyilatkozott, elhiszi, hogy ez az időszak nagyon nehéz lehetett Katalin számára, szerinte ez meg sem közelíti azt, amit neki kellett elviselnie. Felelevenítette, hogy a brit lapok szerint állítólag megsiratta Katalint 2018-ban, ám saját állítása szerint ez pont fordítva történt, a címlapok mégis őt állították be rossznak.

Tina Brown királyi életrajzíró szerint Vilmos teljesen kiakadt Meghan megjegyzésein és egyenesen felháborítónak találta, hogy Harry felesége úgy beszélt Katalinról, hogy ő meg sem tudta védeni magát. A két testvér, Vilmos és Harry állítólag azóta sem beszélnek egymással.

(femcafe.hu)