A királyi sarjak harmincas éveik második felében járnak, és bár mindkettejükre sármos férfiként tekint a világ, a hercegek haja látványosan ritkul.

Ebből a szempontból egy szakértő elemezte Vilmos és Harry génjeit, a hercegek ugyanis elképesztő ütemben kopaszodnak, jobban, mint azt az életkoruk indokolná.

A folyamat Vilmos esetében már a húszas évei végén elindult, feltehetőleg azért, mert a hajvesztésért felelős gének nála erősebben jelentkeztek, mint az öccsénél. Az azonban mindkettejüknél megfigyelhető, hogy először a fejük tetején kezd hullani a hajuk, később pedig a homlokuk válik egyre magasabbá.

A korai hajvesztést az édesapjuk és a néhai édesanyjuktól örökölt géneknek egyaránt köszönhetik: Károly és Fülöp hercegnek is idő előtt ritkulni kezdett a hajkoronája, valamint Diana édesapja, Edward John Spencer is vékony és ritka hajszálakkal rendelkezett. Bár Vilmos a szakértő szerint már menthetetlen, Harry esetében még visszafordítható a folyamat.

Kezelés nélkül az utóbbi 15 hónapban látott gyorsulás a következő évben erőteljesebbé fog válni. Mindezzel együtt Harry valószínűleg nem lesz majd annyira kopasz, mint Vilmos

– fogalmazott a szakember. Úgy véli, Harry-nél egy gyors beavatkozás látványos eredményekkel járhat, habár a kopaszodás szemmel láthatólag egyik herceget sem zavarja különösebben.

(Promotions)