Diana hercegnét a kezdetek óta üldözte a brit sajtó, köztudottan a halálához is vérmes újságírók erőszakos viselkedése vezetett. A paparazzik nemcsak életének utolsó óráit keserítették meg; már néhány nappal azután rászálltak Dianára, hogy kiderült: Károly herceggel randevúzik.

A brit királyi család nemrég tett közzé egy felvételt, amelyen az egykori hercegné arcát eltakarva menekül a villanó vakuk elől. A videó 1980 szeptember 18-án készült, nem sokkal azután, hogy szárnyra kélt a hír, miszerint a királyi sarj a 19 éves Diana Spencerrel találkozgat.

Több sem kellett a lapoknak, rögtön a fiatal nő nyomába küldték a fotósokat és operatőröket, akik ekkor örökítették meg a későbbi hercegnőről készült első nyilvános képkockákat.

Diana már akkor sem rajongott a rivaldafényért. Azután is serényen igyekezett eltakarni az arcát, hogy beszállt világoskék Volkswagen Golf autójába, hogy elhajtson a lesifotósok elől.

 Károly herceg végül következő év, 1981. február 24-én jegyezte el Dianát, majd 1981. július 29-én a Szent Pál-bazilikában keltek egybe. Az eseményről szóló élő közvetítést nagyjából egymilliárd ember nézte.

(TWN)