II. Erzsébet királynő mindent kidolgozott arra az esetre, ha uralkodása a végéhez érne. A királyi család életrajzírója elárulta: már a feladatokat is kiosztotta családtagjai között.

Andrew Morton a Mirror királyi podcastjában, a Pod Save the Queen-ben beszélt a királynő kötelességtudatáról és gyors észjárásáról. Mint az sokak számára ismert, II. Erzsébet igen részletes tervet dolgozott ki, hogy biztosítsa a családja jövőjét. A família tagjait minden téren támogatja, iránymutatásai pedig lehetővé teszik, hogy a címátvétel a lehető legzökkenőmentesebb legyen Károly herceg számára, ha Erzsébet már nem lesz köztünk.

A királynő szinte minden családi problémát elrendezett az elmúlt néhány évben, hogy a lehető legkönnyebb legyen majd számukra a továbblépés halála után

– fogalmazott Morton, akitől azt is megtudhatta a hallgatóság, hogy már a platina jubileumi ünnepségsorozaton nyilvánvalóvá váltak az új szerep leosztások. Az alkalmat ugyanis arra használták fel a királyi család tagjai, hogy bemutassák: kik játszanak majd kulcsszerepet az elkövetkező években.

Károly, Vilmos és György herceg csatlakozása a királynőhöz a Buckingham-palota erkélyén egyértelműen arra utal, hogy a királynő őket készíti fel a jövőbeli uralkodásra.

A királynő nagyon rendes, tisztességes ember, aki már kislányként is gondoskodott arról, hogy minden rendben legyen körülötte, ez pedig most sincs másképp. Egyértelmű, hogy az uralkodás vége felé sok rendrakás folyik a családban

- nyilatkozta a királyi életrajzíró.

(Blikk)