Vilmos herceg és Katalin hercegné általában az engedelmesség mintaképe, minden tettük és megnyilvánulások teljes mértékben eleget tesz az udvari protokollnak. Mégis akad valami, amiben ők sem értenek egyet a királynővel.

A brit királyi család feketebáránya egyértelműen Harry herceg és neje, Meghan Markle, ám akad egy ősi szabály, amelyet rajtuk kívül a hercegi testvérpár másik tagja és annak felesége sem tart be tovább. Ez pedig egy évszázadokkal ezelőtt, a botrányok elkerülése érdekében hozott regula, miszerint

a királyi család tagjai sosem panaszkodhatnak és nem is magyarázkodhatnak.

Bár egy nap majd Vilmosé lesz a trón, éppen ezért számára különösen fontos, hogy minden lépését szigorúan meghatározza a protokoll, a királyi sarj modernizálni szeretné a szokásokat, ehhez pedig megítélése szerint külvilág felé való nyitottság is hozzátartozik.

via GIPHY

Vilmos és Katalin úgy gondolja, a kétes ügyek és félreértések nagy része elkerülhető, ha felszólalhatnak a sajtó képviselői előtt, ezáltal pedig a nép is közelebbinek, nyitottabbnak és kevésbé ridegnek érezheti majd az uralkodócsaládot. Mindez pedig hírnevükön és népszerűségükön javítana.

A királynő természetesen ágál a hercegi pár döntése ellen, szakértők ugyanakkor úgy vélik, Cambridge hercegének és hercegnéjének a taktikája jó PR húzás, hiszen manapság minden azon múlik, ki hogyan adja el magát. Vilmos és Katalin pedig már el is kezdte megvalósítani terveit, karibi körútjukon például több beszédükben is aggályaikat és kétségeiket fejezték ki egyes témákban.

(femcafe)