A 96 éves uralkodó már jó ideje betegeskedik, mostanra azonban még rosszabbra fordult az állapota.

Egy világ aggódott a brit uralkodóért, amikor tavaly ősszel váratlanul kórházba került. Ezt követően sorra lemondta a kötelező megjelenéseit, a hivatalos eseményeket. Az angol nép a platina jubileumi ünnepségsorozaton láthatta ismét szeretett királynőjét, aki a járással akkor is sokat küszködött. Mozgásszervi problémái napról napra egyre komolyabb gondot okoznak Erzsébetnek: amellett, hogy sétapálcája mostanra szinte hozzánőtt, egyik rezidenciáján már egy liftet is beépítettek a számára, hogy megkönnyítsék mindennapjait. A legfrissebb hírek szerint pedig állapota egyre csak romlik.

A brit királynő egy ideje a skóciai Balmoralban tartózkodik, ugyanis epizodikus mozgásszervi betegsége odáig fajult, hogy már járni sem tud.

A helyi sajtó szerint gyakorlatilag ki sem mozdul a kastélyból, egy ideje már templomba sem jár, és valószínűleg az új miniszterelnök beiktatási ünnepségén sem vesz majd részt – írja a The Sun cikke nyomán a femcafe.hu. A lap szerint az is aggasztó, hogy Károly rendkívül szokatlan napi látogatásokat tesz nála, ami a helyzet súlyosságára is utalhat. Találgatások szerint ő maga ápolja édesanyját, aki majd egy éve küzd a makacs betegséggel. Biztató hír ugyanakkor, hogy a nemsokára megrendezésre kerülő skóciai Braemar játékokon állítólag tiszteletét teszi.

(Borítókép: II. Erzsébet királynő. Fotó: Shutterstock)