Egy dögös, fekete ruhával állt bosszút csalfa férjén Diana hercegné, miután Károly 1994-ben, egy televíziós interjúban vallotta be: viszonya van Kamillával. A jelenleg Cornwall hercegnéjeként ismert asszony egy évvel később lemásolta elődje ruháját.

Károly herceg és Kamilla először 1970-ben kezdtek randizgatni, ám kapcsolatukat a királynő megtiltotta. A trónörökös hét évvel később már Diana nővérével, Sarah Spencerrel járt, ám végül Diana lett a befutó: 1980-ban eljegyezte őt, majd rá egy évre egybekeltek. Házasságuk közel sem volt felhőtlen, ám azután romlott csak meg igazán, hogy Harry herceg megszületett. 

Károly ugyanis kislányra vágyott.

Egyes pletykák szerint sokáig abban is kételkedett, hogy Harry az ő gyermeke. Végül egykori szerelme karjaiban talált vigaszt: a királyi család életrajzírói szerint 1986-ban viszonyba kezdett Kamillával, titkolt kapcsolatukról hat évvel később Andrew Morton újságíró rántotta le a leplet.

Botránykönyvének kiadásában Diana hercegné segédkezett.

Miután az egész világ tudomást szerzett a herceg hűtlenségéről, végül ő maga 1994-ben vallott színt egy televíziós interjúban. Diana ezt követően nem sokkal bújt abba az ikonikus, szexi fekete ruhába, amelyet máig bosszúruhaként emlegetnek.

Ezt a viseletet másolta le az akkor egyébként is Diana majmolójának hírében álló Kamilla egy évvel később, miután elvált addigi férjétől. Szerelmére nem kellett sokat várnia, Károly és Diana válását 1996-ban mondták ki, igaz, akkor már rég külön éltek.

(Femina)