Elképesztő gazdasági jóslattal álltak elő a minap II. Erzsébet királynő dédunokáival kapcsolatban. A Daily Star című brit napilap számításai szerint óriási vagyon vár Vilmos herceg és Katalin hercegné három közös gyermekére, Györgyre, Saroltára és Lajosra.

II. Erzsébet királynő csütörtökön bekövetkező halála rengeteg változást hozott magával. Elsőszülött fia, a trónra hosszú évtizedek óta váró Károly herceg most már hivatalosan is az Egyesült Királyság és a Brit Nemzetközösség uralkodója lett. Mostantól III. Károly király néven uralkodik. 

Az új uralkodó egykori címe, a Wales hercege titulus elsőszülött fiára, Vilmos hercegre szállt, akit eddig Cambridge hercegnének neveztek. Ám nem csupán a herceg kapta meg az új címet, hanem annak felesége, Katalin és három gyermekük, György, Sarolta és Lajos is. Érdekesség, hogy a Wales hercegnéje címet legutóbb Vilmos édesanyjára, az 1997-ben elhunyt Diana hercegnőre ruházták rá.

A csemetékre jóval nagyobb vagyon is vár. A Daily Star című brit napilap szerint György herceg örökségét eddig mintegy 500 ezer fontra (229,1 milliárd forintra) becsülték, ám ez II. Erzsébet királynő halála miatt most 2,4 milliárd fontra (körülbelül ezer milliárd forintra) rúghat. A most 9 éves herceg, aki második helyen áll a trónöröklési rendben, a divatra is nagy hatással van: a szülők a világ minden táján igyekeznek úgy öltöztetni gyerekeiket, ahogy Katalinék öltöztetik Györgyöt. 

Hasonló helyzetben van húga, Sarolta is, akinek vagyona egy 2021-es tanulmány szerint eddig mintegy 3,26 milliárd font (1490 milliárd forint) volt. Korábban azt írták róla a Magyar Nemzet szemléje szerint, hogy amennyiben ő is divatikonná válik és rengeteget jótékonykodik, valamint ügyesen használja a médiát, akkor a brit királyi család leggazdagabb tagjává válhat.

(Borítókép: Vilmos herceg és Katalin hercegné, valamint három gyermekük: György, Sarolta és Lajos. Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)