II. Erzsébet elhunytával változnak a királyi családban a protokoll szabályok. Az egyik ilyen például, hogy Vilmos hercegnek és öccsének ezentúl meg kell hajolniuk édesapjuk, III. Károly király és felesége, Kamilla királyné előtt.

A Page Six nevű lapnak egy, a palotában dolgozó egyén fejtette ki, pontosan hogyan is kell elképzelni ezt a gyakorlatban: a családnak ezentúl meg kell hajolnia, vagy pukedliznie kell III. Károly és Kamilla királyné előtt. Többekben felmerült a kérdés, hogyan érintheti ez a testvérpárt, Vilmost és Harry herceget, miután Kamilla királyné volt az egyik fő oka annak, hogy annak idején III. Károly és Diana hercegné elváltak.

Sussex hercege egyébként nemrég egy rövid közleményt adott ki, melyben többek között így búcsúzott a nagymamájától.

Örökké hálás leszek minden találkozásunkért. A legkorábbi gyermekkori emlékeimtől egészen addig, míg megölelted a dédunokáidat. Értékelem a közös pillanatokat, melyek között rengeteg különleges perc is volt. Már most nagyon hiányzol, nem csak nekünk, hanem az egész világnak.

– olvasható az Instagram-posztban. A szeptember 19-i temetésre a világ különböző országainak vezetői is az Egyesült Királyságba utaznak, a temetési szertartást a Westminster-palotával szomszédos Westminster-apátságban tartják.

(Borítókép: Harry herceg és Kamilla királyné 2013-ban, Londonban Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)