A brit uralkodóház történelme során III. Károly várt legtovább a trónra, a világ legismertebb jövendőmondója szerint azonban csak kevés ideig élvezheti az uralkodást.

II. Erzsébet 70 éven át állt Nagy-Britannia élén, a korona 73 évesen került át elsőszülött fia, Károly fejére. A királyi címet a néhai királynő halálának időpontjától viseli, múlt szombaton hivatalosan is beiktatták tisztségébe, ám a koronázására csak a gyászidő letelte után kerül sor. Uralkodását Nostradamus is megjósolta, próféciájában az áll: II. Erzsébet királynő 2020 körül fog meghalni, a nemzet pedig új királyt ünnepel majd a hosszú ideig regnáló uralkodó után.

III. Károly nem sokáig élvezheti majd az uralkodás ízét, ugyanis idős korára hivatkozva lemond majd a koronáról,

őt pedig egy olyan ember követi, aki soha nem gondolta volna, hogy valaha is király válik belőle.

Nostradamus egyik legnagyobb szakértője, Mario Reading értelmezése szerint a jóslatból az is kiderül, hogy Károly nem lesz népszerű uralkodó, ugyanis a nép még mindig haragudni fog rá Diana hercegné árulása és halála miatt. A király ugyanakkor nem sokkal a trónra lépése után kora miatt lemond a koronáról, ám a trónon nem Vilmos,

hanem Harry herceg követi majd IX. Henry királyként.

Hogy a rangsorban következő törvényes örökös hogyan kerül ki a képből, arról már nem szól a fáma, de talán nem is lényeges, tekintve, hogy a jövendölés szerint ezt követően nem sokkal a monarchia szétesik három gyerek miatt, akik a háború végén születtek.

Bevált jóslatok

Nostradamus az 1500-as években IX. Károly francia király udvari orvosa volt, emellett képzett asztrológus, gyógyszerész, illetve látnok. A próféciák könyvében közölt jóslatai közül az értelmezések szerint számos valóra vált már, legyen az a francia forradalom, Hitler felemelkedése, a menekülthullámok, vagy éppen a koronavírus-járvány.

(Ladbible)

(Borítókép: Harry herceg. Fotó: GettyImages)