Az egykori sztárfocista becsülettel végig állta a sort, hogy leróhassa tiszteletét a csütörtökön elhunyt II. Erzsébet királynő előtt.

Az angolok korábbi labdarúgó kapitánya, David Beckham lerótta tiszteletét II. Erzsébet előtt. A négygyermekes édesapa hajnal kettőkor csatlakozott a tömeghez és állt be a hosszú sorba remélve, hogy a korai időpont miatt majd kevesebben lesznek.

Azt hittem, ha hajnali 2-kor jövök, egy kicsit csendesebb lesz. Tévedtem. Mindenki ezt gondolta

– mondta a Daily Mail kérdésére.

Beckham több, mint 13 órát állt sorba, hogy odajuthasson a királynő koporsójához. A focistának nemcsak országa miatt foglalt el fontos szerepet a szívében a néhai brit királynő, hanem azért is, mert 2003-ban kapta meg II. Erzsébettől a Brit Birodalom Rendje kitüntetést a futballért végzett szolgálataiért.

Szerencsés voltam, hogy volt néhány ilyen pillanat az életemben. Őfelsége közelében lehettem. Mindannyian láthatjuk a szeretetet, amely megmutatja, milyen különleges volt, és azt az örökséget, amelyet maga után hagyott. Szomorú nap, de ez egy olyan nap, amikor emlékeznünk kell arra a hihetetlen örökségre, amelyet hátrahagyott

– fogalmazott Beckham.

Mint utólag kiderült,

egy parlamenti képviselő felajánlotta Beckhamnek a lehetőséget, hogy soron kívül bejuthasson, azonban a férfi ezt elutasította,

mivel véleménye szerint néhai nagyapja nem nézte volna ezt jó szemmel, így a focista becsülettel kivárta, hogy 13 óra elteltével sorra kerüljön. Beckham úgy akart a királynő elé járulni, mint a nyilvánosság bármelyik tagja.

(IF)

(Borítókép: David Beckham. Fotó: Getty Images Hungary)