Henry Kettner a barátnőjével és Abosi Barnival vágott neki Izlandnak, ahol nem várt akadályba ütköztek.

Finoman szólva is nagy slamasztikába kerültek, amikor az autójuk megsüllyedt a homokban és kénytelenek voltak otthagyni a járművet.

„Itt vagyunk Izlandon már egy ideje, az utóbbi pár napban a déli részen mentünk végig, meglátogattuk a legszebb helyeket.

Van egy Blacksand Beach nevezetű part, ahol nagyon mély, fekete homok van. Béreltünk egy Jeepet, hogy szép felvételeket készíthessünk ott, de ez enyhén fogalmazva sem a terveink szerint alakult.

Ez egy viszonylag elhagyatott hely, nem is nagyon voltak más emberek, felvettünk pár snittet és lőttünk pár képet” – kezdte a történetet Kettner.

„Már kezdett sötétedni, de úgy döntöttünk, fotózunk még egy kicsit, amiről utólag kiderült, hogy rossz ötlet volt, hiszen megsüllyedtünk a homokban a kocsival. Három órán keresztül próbáltuk kiásni, sikertelenül. Felhívtuk a hotelt, akik azt javasolták, hogy hívjuk a segélyhívót, de ezzel azért nem akartuk őket zaklatni.

Besétáltunk a legközelebbi városba a segítség reményében, de nem volt nyitva semmi, hiszen vasárnap késő este volt.

Akinek volt autója, nem volt elég erős ahhoz, hogy kihúzzon minket, nagyon reménytelennek tűnt a helyzet. Írtam egy helyi Facebook-csoportba: leírtam, hogy jártunk, illetve azt is, hogy nagyon félünk a dagálytól, mert a kocsi közel volt a vízhez. Éppen egy magyar srác szólt hozzá a bejegyzésemhez, mondta, hogy segít, éjfélkor a koromsötétben próbáltuk kiásni a kocsit, de kudarcot vallottunk. Végül úgy döntöttünk, otthagyjuk az autót, nem tudtunk már mit tenni. Reggel, ahogy kinyitottak az üzletek a városban, visszamentünk a kocsiért egy autómentővel, aki végre ki tudta húzni a homokból, úgyhogy folytathattuk az utunkat” – mesélte az influenszer.

(Borítókép: Henry Kettner. Fotó: Szabó Réka/Index)