A héten kezdődött focivébé miatt most több figyelmet kap Oroszország a szokásosnál, és gondoltuk, ezen a héten a heti trendnek a legmenőbb orosz hírességekről kell szólnia – ebből a hatalmas országból nyilván hamar összejön hat érdekes figura! Elhatároztuk, hogy az összeállításhoz azokat fogjuk orosznak számítani, akik orosz nemzetiségűek, Oroszországban születtek és éltek is valamennyit ott, és azokat számítjuk híresnek, akik ebben az évtizedben valamiért benne voltak a szórakoztatóipari- vagy celebhírekben.

Eddig az objektív kritériumok, és már így is sokkal nehezebb dolgunk volt, mint gondoltuk volna, de még hozzászámítottuk azt a teljesen szubjektív kritériumot, hogy az illetőnek ezen kívül még menőnek is kell lennie, és így kifejezetten nehéz volt feltölteni a heti trendben hagyományos hatfős keretet. Kis jóindulattal azért összejött végül a hat, kíváncsiak leszünk, önhöz melyikük áll a legközelebb!

Irina Shayk

Ki mással is kezdhetnénk, ő jelenleg a leghíresebb orosz származású celeb a földön. 1986-ban született egy Jemanzselinszk nevű helyen, ami akkor még a Szovjetúnió része volt. Édesapja tatár származású, innen az egzotikusnak tűnő külső, aminek segítségével 2004-től modellkedni kezdett. 2007-ben szerzett nemzetközi hírnevet, 2010-től öt évig Cristiano Ronaldo barátnőjeként tartották számon, de most már Bradley Cooper az élettársa, akivel van is egy közös gyerekük. Irina Shayk mint a dögös nők legdögösebbike robbant be a köztudatba, és azóta is tartja ezt a pozícióját. Amint azt a képösszeállításban végig lehet nézni, imád nagyvonalúan felsliccelt estélyikben villogni vörösszőnyeges eseményeken.

Natalia Vodianova

A másik extrahíres orosz modell Natalia Vodianova, aki előbb lett híres, mint Irina Shayk, de mégis nála kevésbé ismert, valószínűleg mert egy időre teljesen eltűnt, amikor gyerekei lettek (öt darab), és milliomos francia élettársa sem olyan híres, mint Ronaldo vagy Bradley Cooper. Vodianova 1982-es, Nyizsnyij Novgorodban született, ahol zöldséget árult már gyerekként is. Ezt 15 évesen megelégelte és elment modellnek, és hát eléggé bejött neki, mert 2004-ben már a Vogue címlapján találta magát. Ha Irina Shayk hivatása a szexizés-bombanősködés, Natalia Vodianova inkább a szépség és a divat világában van a leginkább otthon – bár kivételek ettől még mindig akadnak.

Anna Kurnyikova

Kicsit gondban vagyunk az átírással mindig, mert Anna Kournikovát ugyan ezzel az átírással ismeri az egész világ nemzetközi hírességként, dehát ő mégiscsak egy orosz sportolóceleb, és az orosz nevek magyar átírási szabályai szerint őt Anna Kurnyikovának kell írnunk. Ő moszkvai, 1981-ben született, de már 10 éves korában annyira jól teniszezett, hogy kikerült Amerikába. Ahol aztán a sportolói karriert sikeresen tudta celebségre átváltani, amiben nagy segítségére volt Enrique Iglesias. Kurnyikova a hat híresség közül az, akiről az utóbbi időben a legkevesebbet hallani, a fotóösszeállításban látható képei 2011-esek és 2012-esek, ennél frissebb alig akad. Az embernek az a benyomása róla, hogy egy csinos, vagány, laza csaj, aki nem spilázza túl az öltözködést meg a megjelenését.

Marija Sarapova

Őt is írhatnánk Sh-val angolosabban, de a lényeg, hogy ő a másik orosz teniszezőnő, aki közben celebnek is számít. Például tavaly kiadott egy önéletrajzot, ami bizonyára azzal kezdődik, hogy milyen volt a gyerekkora a nyugat-szibériai Nyaganban a ′80-as évek végén. Sarapova 1994-ben került ki az USA-ba, most 31 éves, ami a profi sportban matuzsálemi kornak számít, de 2018-ban is be tudott kerülni a világ 25 legjobbja közé. Nem csoda, hogy tavaly megjelent önéletrajzának az a címe, hogy Megállíthatatlan, de az sem, hogy Sarapova a bulvárlapok nyilvánvaló okokból fakadó érdeklődése mellett is elsősorban megmaradt sportolónak.

Katya

Na, kivel folytassuk? A t.A.T.u. együttessel? Dehát ők 2002-ben voltak a csúcson, és azóta eléggé eltűntek a süllyesztőben. Milla Jovovichcsal? Dehát őneki csak az édesanyja orosz, ráadásul Kijevben született, és ott is csak 5 éves koráig élt. Esetleg vegyük elő a műkorcsolyázó Jevgenyij Pljuscsenkót vagy az Eurovíziót 2008-ban megnyerő Gyima Bilant? Na nem, akkor már inkább jöjjön Jekatyerina Petrovna Zamolodcsikova, aki ugyan teljességgel orosz, csak éppen teljességgel kitalált.

Katya egy amerikai transzvesztita előadóművész, Brian McCook alteregója, és a RuPaul's Drag Race 2015-ös szezonja óta figyel rá a világ, annyira méghozzá, hogy a Vice csatorna egy tévésorozatot is adott neki és kolléganőjének. Katyáról azt kell tudni, hogy nagyon bizarr humorérzéke és ízlése van, valamint azt, hogy bár saját bevallása szerint prostituáltként dolgozik, közben tornászokat megszégyenítően hajlékony.

Genndy Tartakovsky

A hat közül ki az ön kedvenc orosza?

Teljesen kilóg ebből a mezőnyből Genndy Tartakovsky, de orosz és szeretjük, úgyhogy itt a helye és kész. Gennadij Tartakovszkijnak született ő 1970-ben Moszkvában, és mi tagadás, ő sem az Oroszországban kifejtett munkásságával lett világhírű. Csak hét éves volt, amikor a családja az USA-ba emigrált, ahol aztán végülis animációt tanult. Innen kéne, hogy ismerős legyen a neve – a rajzfilmekből. Mondunk pár címet, de csak a kedvenceinket említve: Dexter laboratóriuma, Samurai Jack, Hotel Transylvania.

Egy heti trendben általában a hat szereplő külsejére koncentrálunk, és valljuk be, Genndy Tartakovsky öltözködésében annyira nincs semmi különleges, hogy az szinte fáj. Úgyhogy ő nyilvános szereplésekkor azzal szokta feldobni a megjelenését, hogy az általa alkotott rajzfilmfigurák életnagyságú verzióival lép a vörös szőnyegre, ami szerintünk egy zseniális húzás a részéről. Az ő fotóit is ajánljuk, roppant látványosak!

És persze ajánljuk a szavazógépet is, klikkeljen a kedvencére, lássuk, kire lehet a legbüszkébb Oroszország!