Egyáltalán nem kell aggódni, ha valaki még 30-on túl se azzal foglalkozik, ami az igazi álma. Itt egy csomó celeb akik jóval a hollywoodi átlagéletkor felett érték el a világhírnevet. Ha lejjebb pörget, lesz tanulság is. 

Jon Hamm

A férfi, akit a Mad Men óta már csak öltönyben, cigivel a kézben tudunk elképzelni, viszonylag későn robbant be. Jó pár év pincérkedés és mellékszerepek után, 30 éves korában, amikor már majdnem feladta, hogy színész lesz belőle, kapta első nagyobb lehetőségét. 2002-ben a  Katonák voltunk  (We Were Soldiers) c. Mel Gibson filmbe válogatták be. Az igazi siker pedig 2007-ben, 36 évesen érte el, mikor kiválasztották az alfahím reklámos, Don Draper szerepére a Mad Menben.

Alan Rickman

Rickmant gyakorlatilag mindenki Perselus Pitonként ismeri a Harry Potterből. Ő is viszonylag későn került a filmvászonra. Első, komolyabb szerepe 42 évesen, a Drágán add az életedben volt (Die Hard). Piton Professzor pedig 54 éves korában lett. Úgyhogy sose késő.

Brendan Gleeson

Az ír színészt sokan a zseniálisan lefordított Erőszakik (In Bruges) c. filmből ismerik. Ő se pelenkás korától kezdve ugrál a kamerák előtt. Már jócskán átlépte a harmadik X-et, mégse adta fel, hogy színész legyen belőle. Gyerekkorától kezdve járt dráma órákra, de végül angol és ír tanárként dolgozott sokáig Dublinban. Első, kisebb lehetőségét 1992-ben, 36 évesen kapta a Túl az Óperencián (Far and Away) c. filmben. Azóta már számtalan szerepen túl van, legutóbb a Kálvária (Calvary) c. drámában alakított, méghozzá egy elég nagyot.  

Jack Nicholson

A már 77 éves színész 31 éves korában szerezte meg a hírnevet. A Szelíd motorosok (Easy Riders) mellékszerepétől kezdve ismerték meg Nicholson nevét a szakmában, ami rögtön egy Oscar jelölést is jelentett. 

Sylvester Stallone

Na igen, Stallone az egyik legerősebb példa a későn befutott sztárokra. Ő minden tekintetben vergődött és igyekezett mindet pénzzé tenni, hogy boldoguljon valahogy, mint ismeretlen színész. Még pornózott is egy kicsit. Aztán elment egy Muhammad Ali bokszmeccsre és kipattant a fejéből a Rocky egy este alatt. Megpróbálta eladni a forgatókönyvet, de volt egy feltétele: ő akart lenni a főszereplője a filmnek. Mindenki szépen elhajtotta, mígnem egy ügynökség végre hajlandó volt vele forgatni. Bagóért megvették tőle a Rockyt. És igen, azóta meg tudjuk ki az a Sylvester Stallone. Így megy ez. 

Martha Stewart

A főzés nagyasszonyát sose kellett félteni, egész életében ügyesen helyezkedett és szerzett férjet. A szakácskönyvek nagyipari gyártását és az ismertségét viszont csak a 30-as éveiben kezdte felépíteni. A konyha előtt brókerként dolgozott és csak azután kezdett el komolyabban érdeklődni a főzés iránt, miután volt férjével, Andrew Stewarttal vettek egy házat Connecticutban. Stewart vállalta magára a felújítás bonyodalmait és ekkor szeretett bele a háziasszonyi életbe. Az új hobbiból pedig milliárdos üzletet csinált. Váó!

Vera Wang

A milliós esküvői ruhák királynője, Vera Wang is későn kezdett el azzal foglalkozni, ami meghozta számára a hírnevet. Tudta például, hogy korcsolyázóként kezdte? Pedig igen, csak nem sikerült bejutnia az 1971-es olimpiai csapatba ezért a divat felé fordult. Szerkesztőként dolgozott a Vogue-nál, de már betöltötte a 40-et mire igazi hivatására rátalált. 1989-ben tartott esküvőjére maga tervezte a ruháját és annyira belejött, hogy belevágott saját kollekciójába. Ma pedig ő az egyik legmenőbb tervező ezen a területen. 

Jason Statham 

Az elpusztíthatatlanok elpusztíthatatlanja, Jason Statham nem robbantott egész életében autókat és jutott ki a leglehetetlenebb helyzetekből. Modellkedéssel kezdte, de egyszercsak megismerte a kezdő rendező, Guy Ritchie-t és kapott egy szerepet A Ravasz, az Agy és két füstölgő pucskacső (Lock, Stock & Two Smoking Barrelsc. filmben, ahol egy tenyerestalpas, de elég ügyes szélhámost alakított. Annyira bejött a színészélet, hogy itt is ragadt és azóta kimerítette az akcióhős fogalmát. 

Tanulság:

Még önből is lehet egy Sylvester Stallone, vagy Martha Sewart, ha erre vágyik. Márpedig ki ne akarna Rambó lenni.