Jennifer Lopez és Ben Affleck 2004-ben szakítottak, de ez akkora trauma az énekesnőnek, hogy még ma is élete első, komoly szerelmi csalódásaként emlegeti. Legalábbis a FemaleFirst szerint Lopez erről beszélt a Today showban (történetesen Arnold Schwarzenegger exfeleségének, Maria Shrivernek).

Lopez és Affleck 2002-ben jöttek össze, valamikor eljegyezték egymást, aztán 2004-ben szakítottak. Lopez fél évvel később viszont hozzáment Marc Anthonyhoz, aki így később magáénak mondhatta a Jennifer Lopez harmadik exférje megtisztelő címet. (Az első Ojani Noa, modell, 1997–1998; a második Cris Judd, koreográfus-színész, 2001–2003; Marc Anthonyval pedig tíz évig voltak házasok.)

A 45 éves énekesnő utólag úgy látja, hogy túl gyorsan összejött az egyik barátjával, és nem adott magának gyógyulási időt. „Csakhogy tudnod kell, senki sem menthet, vagy gyógyíthat meg. Csak te magad teheted meg.”

Na, a lényeg, hogy Lopez és Anthony 2011-ben szétváltak, utána Lopez egy Casper Smart nevű táncossal járt, most pedig egyedülálló, és elmondása szerint hozzá kell szoknia ahhoz, hogy egyedül él. „Ez nálam még mindig folyamatban van. Ilyen érzés középső gyereknek lenni, mintha néha láthatatlan lennél, vagy hát megpróbálnád magadra vonni a figyelmet. [...] Nyitott vagyok a szerelemre, de azt hiszem, jobban járok, ha egy kicsit egyedül vagyok, és jobban megismerem önmagam.”

Kész szerencse, hogy az énekesnő Igaz szerelem című könyve hamarosan megjelenik.