Úgy tűnik, Szabó Zsófinak mégsem jött be az X-faktor műsorvezetése (vagy az RTL Klubnak), ugyanis a 3. élő show-ban már nyoma sem volt a szőke celebnek. Istenes Bence a szokásos poénhalmazzal vezette fel a műsort, kicsit odaszólt valószínűleg Sebestyén „Bazsi" Balázsnak, hogy annyira nem néz ki jól, mint ő, majd beindult a Queenre épülő este.

Tóth Gabit állig felöltöztették, de némi hálós dekoltázst azért kapott.

Nagy Richárd kezdett, miután kiderült, hogy már nem megy neki a futball, de a dala sem ment túlzottan, Little G Weevil „stílusidegennek" nyilvánította. Horányi Julit robotnak öltöztették, és ehhez híven robotként énekelt Republicot, nagyon felejtő volt. Andelic Jonathan is próbálkozott – bár magas lécet nem kellett eddig átvinnie – de így is megrezgette. Jakab-Péter Izabella végre jó dalt válaszott: Zámbó Jimmy örökzöldjét, de meg se közelítette a Királyét. (Jakab-Péter amúgy nagy rajongó lehet, szerinte töltése van a dalnak).

Felmerül a kérdés: kik választják ki a csupa unalmas dalt?

Benji kisfilmjéből az derült ki, osztálytársai eleinte lánynak nézték, aztán ő is beállt a sorba, lötyögött egyet a színpadon. Egy étterembe jó lett volna háttérzenének. Közben sms-ben megkérték Tóth Gabi kezét. A reklám után a Tha Shudras folytatta, de a kisfilmjükben bemutatott gyúrás kiszívhatta az erejüket, mutattak a maszkos fickók már többet ennél. Szikora Róbert szerint amúgy is kezd kifáradni a maszkos poénkodás. Borbély Richárd, színészúriember folytatta volna, de egy technikai malőr miatt Borbély csak állt egy helyben, Istenes pedig a szavazásról beszélt. Aztán valamikor csak elkezdhette, de ő se durrant nagyot. Az ember már épp kiment volna, hogy felolvasszon egy fél csirkét unalmában, amikor bejött a szaloncukornak öltöztetett Kállai-Kiss Zsófi, aki magasan verte az eddigi mezőnyt. 

Végre, valami, történt, a, színpadon.

A mentoroknak rohadtul nem tetszett, Tóth Gabi a Michael Jackson-i dühöt hiányolta, pedig eddig magasan ez volt a legjobb előadás, le is zárhatták volna az egész szavazást. A Spoon következett, ukulele- és shaker-kísérettel adták elő Máté Péter Azért vannak a jóbarátok című dalát, hozták a szokásos atomcuki figurát, furcsa nap volt ez eddig, a csapatok überelték az unalmas egyéni énekeseket. Ha már egyéni énekesek, akkor Szabó Richárd, aki abszolút nem volt unalmas. Tóth Andi a tavalyi faktoros Szabó Ádámmal együtt lépett fel, Szabó harmonikázott alá, a 15 éves Tóth-ot meg végre nem öltöztették ledér kéjnőnek.

Szerencsére ekkor kicsit felpörgött a cucc, a mentorok is énekeltek kicsit (bárcsak ne tették volna), majd jött a rétestészta, hogy ki párbajozik. Little G két mentoráltja, Kállai-Kiss Zsófi és Horányi Juli csaptak össze, Kállai megint nagyot alkotott (érthetetlen, miért ő párbajozott eleve), Horányi korrekt iparosmunkát tett az asztalra. Little G-től ilyet még nem láttunk, a könnyeivel küszködött, amikor a két mentoráltja között kellett választania, Kállai mellett döntött. Tóth Gabi, Szikora és Alföldi is ugyanígy döntött, Kállai mehetett haza, pedig azért sok rosszabb produkció volt az este folyamán. A hatalmas sírások már hiányoztak, most viszont az egész szériára elegendő könnyet termelt mindenki, folytatás egy hét múlva, lehet megint szavazni.

A jó hír, hogy végre éjfél előtt véget ért a műsor.