A drámai hírt a Bors hozta le – azt írják, hogy az Omega basszusgitárosa, Mihály Tamás többek közt könyvet írt a zenekari évekről, illetve arról panaszkodott a lapnak, hogy Kóbor János nem vette be új produkciójába, ami már több mint egy éve létezik.

Az Omega Oratóriumban, amelyben az együttes dalait szimfonikus kísérettel és kórus közreműködésével adják elő, sem Molnár György, sem jómagam nem vagyok benne. Kóbor János úgy gondolta, más zenészekkel fogja megvalósítani a produkciót.

Miháy Tamás azért még hozzátette azt is, hogy az együttes egyébként nem működik, de azért rosszul esik neki, hogy kihagyták:

Az Omega jelenleg nem működik, de szerintem az együttesben még benne van a nagy búcsú, egy életműkoncert lehetősége. Negyvenhét éve vagyok a bandában, és azt gondolom, hogy ez olyan hosszú karrier, hogy valamikor le kellene zárni. A többiek nem akarják abbahagyni, és mivel nem tudjuk egymást meggyőzni, ők valószínűleg tovább fognak együtt játszani.

Természetesen Kóbor is reagált:

Az Omega Oratórium teljesen önálló produkció, amin van, aki nem akart részt venni. Egyébként sosem kérdezte meg senki, hogy mi Mihály Tamás produkcióiban miért nem veszünk részt..

Ezután a sok ellentmondás után pedig döntse el mindenki maga, hogy most vége, vagy sem.