Mennyit tud a Melbourne-i lóversenykultúráról? Nem baj, ha nem sokat, mert a lényeg röviden összefoglalható: sok fiatal ember az elegancia és a kurvásság határán egyensúlyozó öltözetben rúg be nagy nyilvánosság előtt, miközben valahol lovak is versenyeznek. Ennek a szép hagyománynak emléket állít számos újságcikk (itt egy), illetve egy remek instagram-fiók is.

A Drunk Girls of Melbourne Cup („A Melbourne Kupa részeg női”) pontosan azt tudja, amit a címében állít: megörökíti a részegség különböző fokán álló derbinézőket. Már több mint 35 ezren követik, csak már sajnos hiába, mert amint a nemzetközi sajtó felkapta őket, gyorsan leszedegették a képeket. Ehhez lehet köze annak, hogy képügynökségi fotókról volt szó.

A helyi rendőrség mindensetre azt mondja, hogy csak tíz embert küldtek ki a rendezvényről, kettőt pedig letartóztattak, mert annyira botrányosan részegek voltak. Ami nem is olyan durva, ha tudjuk, hogy majdnem 101 ezren voltak a rendezvényen. Amely holnap folytatódik, és 65 ezer nőt várnak rá. Reméljük, olyan is lesz, aki így öltözik, mint a keddi napra kilátogató, alábbi fotón látható, helyi érdekű celeb.