Történelmi pillanat ez, átvágjuk a szalagokat, ünnepélyesen felállunk és kimondjuk bő lére eresztett szónoklatban: a Spice Girls tette le az asztalra minden idők legfülbemászóbb dalát. Ez pedig nem más, mint a... 

Wannabe.

A Huffington Post azt írja, hogy mindez nem valami utolsó utáni nebraskai dj agyszüleménye, hanem tudományos alapú dolog: az Amszterdami Egyetem és a manchesteri Tudomány és Ipar Múzeuma dugta össze, amije van, hogy megállapítsa a sorrendet. Ashley Burgoyne, a holland egyetem számítógépes muzikológusa szerint ugye van az, amikor tíz éve hallottunk utoljára egy dalt, mégis tíz év után is beugrik, hogy ismerős, ha felcsendülnek a kezdő dallamai. És ott a másik oldal, minden rádióból az XY dal folyt, mégse tudnánk egy büdös taktust sem felidézni belőle.

A módszer az volt, hogy kifejlesztettek egy játékot, ami tök egyszerű: elindul egy dallam, és amikor eszünkbe jut, micsoda, rá kell tenyerelnünk a stop gombra. 12 ezer ember próbálta ki az ártatlannak tűnő, de mi komoly játékot, ahova 40 dalt töltöttek fel. A Wannabe nyert, mivel átlag 2,29 másodperc alatt felismerték a hallgatók. És mielőtt elkezdünk ezen röhögni, és elolvassuk a top 20-as listát, megjegyezzük, állítólag ez a vizsgálat segíthet a demencia és az Alzheimer-kór kezelésében.

És akkor a toplista:

  1. Spice Girls, "Wannabe"
  2. Lou Bega, "Mambo No. 5"
  3. Survivor, "Eye Of The Tiger"
  4. Lady Gaga, "Just Dance"
  5. ABBA, "SOS"
  6. Roy Orbison, "Pretty Woman"
  7. Michael Jackson, "Beat It"
  8. Whitney Houston, "I Will Always Love You"
  9. The Human League, "Don't You Want Me"
  10. Aerosmith, "I Don't Want To Miss A Thing"
  11. Lady Gaga, "Poker Face"
  12. Hanson, "Mmmmbop
  13. Elvis Presley, "It's Now Or Never
  14. Bachman-Turner Overdrive, "You Ain't Seen Nothin' Yet"
  15. Michael Jackson, "Billie Jean"
  16. Culture Club, "Karma Chameleon
  17. Britney Spears, "Baby One More Time"
  18. Elvis Presley, "Devil in Disguise
  19. Boney M., "Rivers of Babylon"
  20. Elton John, "Candle in the Wind"