Janice Dickinson interjút adott az Entertainment Tonightnak, ebben közölte, hogy Bill Cosby 1982-ben megerőszakolta őt – olvassuk a NY Daily News-on. Ha a történet önmagában nem lenne szörnyű, akkor hozzátesszük, hogy az utóbbi hetekben ő a harmadik nő, aki nemi erőszakkal vádolja meg a tévés komikust.

Dickinson elmondása szerint 1982-ben, a Tahoe-tónál volt üzleti jelelgű találkozójuk, egy hotelben, ekkor erőszakolta meg. Az üzleti jellegű találkozó alatt azt kell érteni, hogy Cosby akkor éppen standupolt ott, és munkát ajánlott a nőnek, illetve segítséget az énekesi karrierje beindításához.

Találkoztak, együtt vacsoráztak, majd felmentek a nő szobájába, ahol bort és tablettát adott neki a férfi. „Másnap arra ébredtem, hogy nincs rajtam pizsama. És emlékszem, hogy mielőtt elájultam, ez az ember szexuálisan bántalmazott” – mondta el Dickinson. Utolsó emléke, hogy a férfi egy köpenyben áll előtte, majd a köpenyt a földre ejti, és rámászik.

Kik a többiek?

Dickinsonon kívül két nő vádolja még Cosbyt hasonlóval: Joan Tarshis, aki múlt hétvégén, és Barbara Bowman, aki múlt héten lépett nyilvánosság elé. Mindketten fiatal, kezdő színésznők voltak, amikor Cosby megerőszakolta őket. Tarshist 1969 őszén (a Universal Studios egyik bungallójában, Los Angelesben bedrogozta, és orális szexre kényszerítette, néhány nappal később pedig újra rátámadt, egy szállodában), Barbara Bowmant pedig 1985-ben. Ő ekkor még csak 17 éves volt, és elmondása szerint a tévés kábítószert adott neki előtte.

Cosbyt egyik ügy miatt sem vonták felelősségre korábban, bár 2006-ban peren kívül megegyezett Andrea Constanddel, aki azzal vádolta meg: elkábította, és fogdosta. Ügyvédje, John Schmitt közleményt adott ki, ebben azt írja, Tarshis és Bowman állításai több évtizedesek, és nem lehet alátámasztani őket.

Dickinson most 59, Cosby 77 éves.