Angelina Jolie bejelentette, hogy felhagy a színészkedéssel, és ezentúl leginkább a filmkészítéssel fog foglalkozni. Ha őszintén belegondolunk, akkor a világ csak jobb lehet attól, hogy Angelina Jolie több filmben nem játszik majd. Egy kezünkön meg tudjuk számolni, hogy az eddigi 46 filmje közül melyik volt tényleg jó.

Ezekkel szemben viszont pocsék filmből annál többet készített a nagyjából 20 éve tartó karrierje alatt. Nézzük, hogy melyik a legrosszabb mind közül!

A bejelentése egyébként azt nem jelenti, hogy visszavonul az olyan filmek rendezésétől, mint A vér és méz földje című, jelenleg az IMDb-n 4,3/10-es pontszámmal szereplő háborús film. Reméljük, Madonnánál azért jobb rendező válik majd belőle!

Minél több pontot ad, annál rosszabbnak tartja a filmet!

Az utazó

2010-ben jött ki Az utazó, a fél világ rettenetesen várta. Angelina Jolie karrierje csúcsán volt ekkoriban, jótékonykodott, Brad Pitt is megvolt már, meg a gyerekek, abszolút szexszimbólum. A filmben a partnere Johnny Depp, aki megint bevett a szerephez egy marék jégkását a szájába, és az egésznek olyan füstösen erotikus hangulata volt a trailer alapján. Aztán bemutatták a filmet, és mindenki csak arról beszélt, hogy mennyire rettenetesen unalmas az egész.

Beowulf

Ha valaki egy beszélgetésben azzal érvel nekünk, hogy Angelina Jolie mennyire jó színész, és még Oscar-díja is van, meg hogy vegyük már észre, hogy mennyire fontos, köztiszteletben álló hollywoodi szereplő, akkor csak annyit mondjunk neki: Beowulf. A Beowulfot két dologgal akarták eladni. Egyrészt a hiperrealisztikus animációval, másrészt az ugyan csak animált, de meztelen Angelina Jolie-val. Nos, a film annyira gyenge, hogy ha Angelina Jolie nem animálva, hanem tényleg tök pucéran játssza végig az egészet, akkor is művészet lenne végignézni.

Eredendő bűn

Jónevű rendező pocsék filmje az Eredendő bűn, amit nem is igazán értünk, hogy néztek meg emberek moziban. Az első rostán kihullottak azok, akiket már az elrettentett, hogy Antonio Banderas Angelina Jolie-val játszik egy romantikus, misztikus, drámában. A második rostán kihullottak azok (szerintünk a moziba járók olyan 90-95 %-a), akik nem tudták már a trailert sem végignézni, annyira unalmasnak és kiszámíthatónak tűnt az egész. Azon kiválasztottak, akik megnézték a filmet, azt mondják róla, hogy a film vontatott, unalmas, és ahogy arra számítani lehetett, leginkább az érdekes benne, hogy a 2000-es évek elejének két szexikonja dug egymással.

Mr és Mrs Smith

A film, amit az adott el, hogy ekkor jött össze egymással Brad Pitt és Angelina Jolie, hogy a mai napig Hollywood talán jelenlegi legtökéletesebb álompárját alakítsák. Ha nem jönnek össze a forgatás alatt, akkor abból a 6,5 pontból, amennyije most van a filmnek IMDb-n, jó ha 5,5 meglenne. Nehéz megmondani, hogy miért nem működik ez a film, de valahogy nem áll össze. Pedig a rendező jó, Doug Liman az utóbbi tíz év egyik legmenőbb akciórendezője, a sztori is egészen ötletes.

Salt ügynök

Nem, nem és nem! A Salt ügynök arról szól, hogy Salt ügynök megpróbál rájönni, hogy valójában ki ő. A legnagyobb gond, hogy közben a film készítői viszont elfelejtették, hogy milyen filmet csinálnak. Fájdalmasan rossz ez is. Ráadásul Angelina Jolie szőke benne, azt a hajszínt pedig évekkel korábban előtte már a Tolvajtempóban, ami szintén nem egy kifinomult műalkotás, de legalább van egy sajátos hangulata.

Sky kapitány és a holnap világa

Gwyneth Paltrow, Jude Law, Bai Ling, Giovanni Ribisi, Angelina Jolie. Ha egy filmben ekkora sztárparádé van, akkor az vagy óriási klasszikus lesz, vagy fájdalmasan nézhetetlen ki tudja, hogy micsoda. A Sky kapitány és a holnap világa sajnos az utóbbi kategóriához tartozik. Az egész film olyan, mintha valami számítógépes játék átvezető videóját néznénk, az ember meg várja, hogy mikor kezdődik már a béna videót leváltó lövöldözés.

Tomb Raider

 Angelina Jolie két Tomb Raider-filmben is játszott, de nem vesszük őket külön ebben a szavazásban, ugyanis elég nehéz eldönteni, hogy melyik a rosszabb. Nyilván az elsőnek van annyi helyzeti előnye, hogy az volt Az Első Tomb Raider-film, de nagyjából ennyi. Az egyiket a Die Hardot is jegyző Jan de Bont csinálta, a másikat a Con Airt rendező Simon West, ennek ellenére mindkét akciófilm egészen pocsék lett.