Eva Mendes interjút adott a Violet Files-nak, amiből a Life&Style-on találtunk részleteket. Ebből kiderül, hogy Ryan Goslinggal közös lányuk, Esmeralda Amada Gosling honnan kapta a nevét. „Ryan és én is szeretjük Esmeralda karakterét Victor Hugo regényében, A Notre Dame-i toronyőrben, és szerintem nagyon szép név. Amada a nagymamám neve volt. Spanyolul azt jelenti, »akit szeretnek.«”

A színésznő arról is beszélt, hogy az anyaság nagyon sokat változtatott az életén (ki hitte volna), mert azt hitte, túl van már a durva éjszakákon, de ezek az éjszakák minden eddiginél durvábbak. Érdekeset is mondott: szerinte nem csak anyának lenni komoly meló, hanem csecsemőnek is. „Neki minden küzdelem. Például én a kilencvenes évek óta nem hánytam, ő pedig már kétszer, mióta ezt az interjút készítjük. Anyának lenni habostorta ahhoz képest, milyen kisbabának lenni.”

Végül elmélkedett egy sort arról, hogy milyen nehéz lesz megvédeni a szeptember 13-én született baba magánéletét.  „Szerintem sem fair, de ez a valóság. Úgyhogy Ryan és én úgy döntöttünk, a lehető legjobban elrejtjük a nyilvánosság elől. A terhességemmel kezdtük.” És valóban, a színésznőről eleve alig készült kép a hivatalos megjelenésein felül, terhesfotót pedig jóformán nem is láttunk róla.