Közel egyórás késéssel kezdődött, és utána sem zajlott épp zökkenőmentesen a Végvári Tibor (Hajdú jobbkeze és egyben az első magyar biodíszlet a televíziózás történetében) verseit bemutató est csütörtökön este, a budapesti Hotel Intercontinental szállodában, írja a Blikk és a Bors. Történt ugyanis többek között, hogy a felolvasásra mások mellett felkért Gesztesi Károlyt hiába szólították a színpadra, a színész köddé vált – pontosabban a Blikk szerint a szálloda előtt dohányzott.

Aztán, ugye, jött a felolvasás, na de ez sem ment könnyen, Gesztesi ugyanis képtelen volt normálisan lefolytatni a rábízott feladatot. Arra hivatkozott, hogy a nagy sötétben nem látja a betűket, ezért Hajdú Péter odaugrott és a telefonjával világította a papírt. Igenám, de még így is elakadt néha, ilyenkor Hajdú súgott neki, írja a lap. Végül három vers helyett kettőt tudott elmondani valahogy, aztán Hajdú és Végvári segítették le a színpadról. 

A rendezvény előtt boroztunk Gesztesivel. De egy öntörvényű zseninek tartom, aki minden helyzetben képes feltalálni magát 
 

– így fogalmazott a Blikknek Végvári. Amikor egyébként az ENSZ-től érkezett kitüntetéseket adták volna át a színpadon, Gesztesi felment oda, magához ragadta a mikrofont és próbált elnézést kérni a történtekért.