Bár a legkevésbé sem kerek évforduló, azért nem akarunk szó nélkül elmenni amellett, hogy ma 31 éves minden idők egyik legsikeresebb videoklipje, Michael Jackson Thrillere. Mivel mozgóképről beszélünk, ezért kiemeltünk belőle tíz fontos pillanatot. Sőt, még pár apró információval is hozzájárulunk a teljes élvezethez.

A klipet John Landis rendezte 1983-ban, aki meglepő módon nem lett végül sikeres rendező, bár a Három amigóhoz azért sokaknak fűződnek szép emlékei.

Jacko barátnőjét Ola Ray alakítja, aki szintén nem akkora színészóriás. A színészi karrierjét 1981-ben kezdte, akkor a Body and Soul című filmben alakított kurvát, és 1987-ben be is fejezte, amikor a Beverly Hills-i zsaru második részében egy playmate szerepét kapta. Ez utóbbi annyira testhezálló volt, hogy valóban szerepelt az újságban.

A klipet eredetileg csak néhány párbeszéddel akarták feldobni, ebből lett a majdnem 14 perces végső változat.

A horror-vonalat nagyon komolyan vették: még a ruhákat is úgy válogatták, hogy hasonlítsanak az 1950-es évek tinihorrorjaiban láthatókhoz.

A klipet Los Angelesben vették fel, a mozis részeket a Palace Theatre-ben, a parkban játszódókat pedig a South Pacific Avenue-n és a South Calzona Streeten.

A legnagyobb inspirációt azz 1968-as Élőhalottak éjszakája adta.

A klip természetesen nem volt olcsó, 500 ezer dollárba került, ez mai árfolyamon 123 millió forint.

1999-ben hivatalosan is minden idők legjobb klipjének szavazták meg.

A Thriller lett az első videoklip, ami bekerült a nemzeti filmarchívumba az USA-ban (2009 decemberében).

A filmben látott dzseki természetesen komoly értéket képvisel azóta, 2011-ben 1,8 millió dollárért kelt el egy aukción.

És akkor most megnézheti a teljes videót is!