Úgy nagyjából kilenc évvel ezelőtt, 19 éves kora körül megerőszakolták a Stefani Germanottaként anyakönyvezett énekesnőt – erről ő maga beszélt kedden Howard Stern rádióműsorában, írja a New York Daily News. A férfi 20 évvel idősebb volt az akkor még katolikus iskolába járó énekesnőnél, aki a történtek idején nem volt teljesen józan. 

Amikor megtörtént ez az egész őrült dolog, úgy voltam vele: nahát, így csinálják a felnőttek? Nagyon naiv voltam.

Mint azt Lady Gaga a műsorban elmondta, a történtek akkortájt még nem igazán érintették meg, a hatása négy-öt évvel később ütközött ki, teljesen traumatizálta az erőszak. A férfi egyébként azt állította: akkoriban randiztak.

Az énekesnő különböző időszakokon ment keresztül: volt idő, amikor magának sem ismerte be, ami vele történt, a nyilvánosság felé pedig azért nem akarta kommunikálni, mert nem akarta, hogy ez alapján ítéljék meg. Olyan időszakot is megélt, amikor alkohollal próbálta túltenni magát az erőszakon, aztán rájött, hogy ez nem mulasztja el a fájdalmát.

A férfit, aki erőszakott követett el rajta, egyszer látta a történtek óta, egy boltban futottak össze. Akkor teljesen lefagyott a rettegéstől.