Most hogy már látta, hogy néznek ki manapság a Váratlan utazás szereplői, itt az ideje, hogy rácsodálkozzon pár olyan fun factre is, amit nagy valószínűséggel nem tudott.

Hacsak nem Váratlan utazás-fanatikus.

Vagy Anne Shirley-rajongó, mint én.

Azt tudta, hogy több híres színész is vendégszerepelt egy-egy epizód erejéig a hét évadot megélt kanadai sorozatban?

Például az Amerikai pitében Jim apját alakító

Eugene Levy

De nemcsak ő , hanem

Faye Dunaway

is szerepelt benne, és egy európai grófnőt játszott el.

Sőt, láthatta benne

Christopher Reeve-et

is, aki leginkább Supermanként lett ismert, és aki Robert Rutherfordot alakította egyetlen egy epizód erejéig.

De ami még ennél is jobb, hogy

Ryan Gosling

első szerepei közt is ott van egy epizódszerep a Váratlan utazásban. Egy árva fiúcskát alakított, elég durva akcentussal.

De ott van még a híresebb szereplők közt

Christopher Lloyd

is, sőt a Hair egyik főszereplője is,

Treat Williams.

Kevin Sullivan sorozata, a Váratlan utazás egyébként Lucy Maud Montgomery regényein alapulnak – a történeteket és a karaktereket Sullivan az Anne-regényekből és az Avonlea-i krónikákból ollózta össze. De míg Lucy Maud Montgomery regényei a 19. század végén játszódtak, addig Sullivan sorozata már a huszadik század elején.

A Váratlan utazás első évadát 1990-ben adták le, öt évvel azután, hogy Sullivan megcsinálta a szintén L.M. Montgomery regényeiből készült Annát. És mivel az Annában már bejött neki egy csomó színész, sokukat simán átpakolta a Váratlan utazásba is, csak más szerepekbe.

Például a Váratlan utazásban Alec Kingként megismert Cedric Smith volt az Annában Allan tiszteletes, az Olivia Kingként megismert Mag Ruffman pedig a boltoskisasszony, Alice Lawson. De ami még ennél is jobb, hogy a Váratlan utazás Hetty Kingjét alakító Jackie Burroghs egy színésznőt, Mrs. Amelia Evanst játszotta el, aki anna előtt szavalt a Fehér Homok szállóban. És erről szerencsére van itt egy videó is.

A Váratlan utazás amúgy nem volt egy olcsó sorozat, mert végig odafigyeltek arra, hogy minden egyes szereplő autentikus ruhát hordjon, vagyis még a legutolsó statiszták is kaptak korabeli cipőket. Ez pedig azt jelenti, hogy a hét évad alatt legalább 7000 cipőt hordtak el a sorozatban, és több mint 10 000 ruhát.