Kulcsár Edina megcselekedte, mit megkövetelt a haza, Londonban világraszóló eredménnyel 2. lett a Miss World szépségversenyen. Hétfő este szállt le a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahol fotósok és újságírók hada várta. Vicces jeleneteket eredményezett, amikor a londoni géppel érkező többi utas hátrahőkölt, kilépve a médiamunkásokkal elözönlött termálba, de végül az ezüstérmes is befutott Sarka Kata és Hajdú Péter társaságában.

Kulcsár nem tűnt fáradtnak, energikusan nyilatkozott és mosolygott, a Velvetnek is megerősítette, hogy nagyon örült a győzelemnél, de ő nem az a harsányan ujjongó típus. Azt már a próbákon begyakorolták, mit kell tenni, hova kell menni, ha helyezettek lesznek, így fegyelmezetten követhette a protokollt.

Magyarországon is voltak ilyen hírek, hogy ez biztos előre le volt beszélve, mert az én arcomon nem látszódott a meglepetés.

Csalódottságot nem érzett, hogy nem nyert, a dél-afrikai lányt tartotta a legesélyesebbnek az elejétől fogva, mert nagyon fel volt készülve. „Ezek a lányok kiskoruk óta így vannak nevelve" – indokolta. Kulcsár a top 20-ban akart bent lenni, top 10-nél nem is érezte, hogy tovább mehet. „Elsőnek lenni nagyon nagy felelősség, így is lesz elég dolgom, kicsit örülök is" – tette hozzá, azzal indokolva, hogy nincs ideje a családjára.

Fifitől Hercegig

A barátjával nagy szerencséje volt, mindig mondta, „hogy most vagyok fiatal, most vagyok szép". Kisebb konfliktusok voltak, miért kell mennie, miért nincsenek együtt (na meg miért nincs kész a vacsora, ismerte el a Velvetnek nevetve). Kulcsár most hazamegy a mamájához, a cicákhoz és kutyákhoz (név szerint: Fifi, Brenda, Vacak, Vili, Herceg). 

Sarka Kata is ujjongott a győzelemtől, sőt utána egy gálavacsorán Kulcsár Miss Europe is lett (a többi kontinensen nem osztottak ilyen címet). Sűrű éve lesz szerinte Kulcsárnak, „de vannak olyan programok, amik két helyszínen vannak egyszerre", ezt a helyezettek elosztják – mondta Sarka, akinek a cége a Miss World Hungary licensztulajdonosa. 

Akik őt kritizálják, azoknak azt üzeni, „találják meg ők a világ második legszebb lányát". Kulcsár Edina pedig napi 16 órát dolgozott, és csak pár órát sikerült aludnia. Végül elismerte Sarka, hogy Kulcsár rokonának nézték:

Egyszer a nővérének néztek, egyszer az anyukájának, de azt mondta a [Hajdú] Peti, áá, egy részeg nő volt az.