A Való Világ hétfői párbaja egyre csak közeleg, és az ellentétek kiélezése érdekében a villalakók azt a feladatot kapták, hogy a két párbajozó mögé állva  játsszák el pár napig a vadnyugatot két csapatban indiánokként és cowboyokként. Előbbiek, azaz Reni, Maci, Dóri, Fanni és Dennis felségterülete a mosókonyha, a nyugiszoba és az udvar lett, míg az utóbbiak, azaz Zsu, Laci, Edina, Dani, Robin és Ádám a villában maradhattak. 

A területi felosztások azt eredményezték, hogy az indiánok nem fürödhettek, (Fanni ijedten kérdezte meg, hogy akkor most neki büdös suna lesz-e a neve), illetve hogy az egyes felek hiányt szenvedtek például vécépapírban, aminek beszerzését beszerzését részben természetesen a másik területéről való lopással oldották meg: éjszaka Edinának és Lacinak eszébe jutott, hogy jó lenne egy kicsit lopkodni, és még a vécéillatosító spray-t is ellopták az indiánoktól. Fanni másnap ügyes csellel állt bosszút, és kakilási szándékra hivatkozva belopódzott a fürdőszobába fürdeni, csendesen, titokban.

Zsu vette legkomolyabban a gyarmatosító cowboyok szerepkörét, és csak azzal tudott foglalkozni, hogy villamesteri jogait felhasználva hogyan cseszegetheti az ellenséges csapatot, így felhasználva szuperképességét, kollektív büntetést szabott ki az indiánokra.

A büntetés abból állt, hogy a cowboyok választhatnak: az indiánok vagy nem kapnak gymölcsöt, vagy világosban alszanak, vagy átadnak egy embert a cowboyoknak. A cowboyok az utóbbit választották, így az indiánoknak át kellett adniuk Macit az ellenfeleiknek.

A szerepjátékon felül még az az esemény történt, hogy Daninak születésnapja volt, és a többi villalakó lufikkal köszöntötte őt. Miközben Fanni kihasználta, hogy mindenki az ünnepségre figyel és titokban jópár joghurtot a bugyijába csempészett, a többiek ajándékot adtak Daninak. Ez nem más volt, mint egy torta, aminek Maci a látványától is leizzadt, illetve egy

"Boldog születésnapot!"-feliratos, comic sansnak tűnő betűtípussal írt póló,
 ami szerintünk a legtökéletesebb születésnapi ajándék valaha.