Sőt, nem csak tökéletes úriember, de érzékeny férfi is, akibe ha eddig nem sikerült beleszeretnie, akkor majd most!

1.

Egy nagyon okos interjút adott a Deadline-nak, amiben igazi úriemberhez méltóan mondta el véleményét a Sony-botrányról. Még úgy is, hogy egy hatalmasat káromkodott benne.

Mert ugye most az van, hogy a Fappening után újabb hackelési botrány fenyegeti a celebek magánéletét. Ezúttal a Sony belsős levelezéseit és adatait szivárogtatták ki, amiben többek között George Clooney is érintett

A színész a Deadline-nak elmondta, hogy bár a Sony Pictures Entertainment társelnöke, Amy Pascal óriási hibát vétett, mikor a Django elszabadul és a 12 év rabszolgaság című filmekre úgy hivatkozott, azok végre tetszhetnek Barack Obamának, ettől még úgy érzi, meg kell védenie őt. Ezért Clooney az ügynökével együtt arra kérte a Hollywoodi sztárokat, hogy álljanak a Sony mellé, és írjanak alá egy petíciót.

A petíciót viszont senki sem írta alá, Clooney szerint azért, mert mindenki fél. De nem adja fel, szerinte igenis ki kéne állni a Sony mellett, illetve amellett, hogy mégis bemutassák James Franco filmjét, az Interviewt.

Tudja, azt, amiben megölik Kim Dzsongunt.

Mindent meg kell tenni azért, hogy ezt a filmet bemutassák. És nem azért, mert ezt a filmet mindenkinek látnia kéne, hanem mert senkinek sem mondhatják azt, hogy ezt a filmet nem nézheti meg. Ez a leglényegesebb. Még Kim Dzsongun a Koreai Népi Kibaszott Köztársaságból sem mondhatja meg nekünk, hogy mit nézhetünk meg, és mit nem.

2.

De Clooney már akkor is hatalmas úriember volt, mikor nyílt levélben reagált a Daily Mail hazugságaira.

...ez a hazugság komolyabb témákat érint. Az a felelőtlenség, hogy a mai világban vallási ellentéteket hazudjunk oda, ahol nincsenek is, a legkevesebb, hogy súlyos gondatlanság, de sokkal inkább veszélyesnek mondható.

Ez a levél egyébként annyira meghatotta a Daily Mailt, hogy levette a cikket, és ezt a bocsánatkérést tették a helyére.

3.

Sőt, Clooney nem csak úriember, hanem érzékeny férfi is. Ez pedig szintén a Sony celebhackelési botránya közben derült ki.

A feltört levelezések közt ugyanis az olvasható, hogy a színészt rettenetesen elkeserítette, hogy a kritikusok és a nézők is utálták a Műkincsvadászok című filmet, amiben nemcsak szerepelt, de ő is írta. A nyilvánosságra került levele szerint annyira nyomasztotta a dolog, hogy aludni sem tudott, és arra kérte a Sony vezetését, kíméljék meg őt a kritikáktól.

4.

És a tökéletes úriemberséghez az is hozzátartozik, hogy szerepelt a Downton Abbey karácsonyi különkiadásában.

Mert hát mi lehetne úriemberibb, mint egy táncot lejteni így, ahogy ő tette?

Ugye?