Azt írja a TMZ, hogy nem is hackercsoport, hanem egy bosszúállásra hajlamos egykori Sony-dolgozó áll a legújabb, celebekkel terhelt bizalmasadat-szivárogtatási botrány mögött – amelyről itt írtunk. Ha nem emlékeznek, itt a lényeg:  a Sony belsős levelezéseit tették közzé ismeretlenek, emellett a céggel kapcsolatban álló emberek személyes adatai is nyilvánosságra kerültek.

A Norse Corp kiberbiztonsági cég most viszont hat gyanúsítottat jelölt meg, aki személyesen felelőssé tehető a támadásokért, akad, aki Kanadában, más Thaiföldön, illetve Szingapúrban él – kivéve a Lenaként említett, egykori Sony-alkalmazottat, aki az Egyesült Államokban. Májusban rúgták ki. A cég egyébként felkérés nélkül, magától kezdett vizsgálódni, és már egyeztettek az FBI-jal.

A szövetségi nyomozóiroda egyébként továbbra is arra gyanakszik, hogy Észak-Korea a felelős a szivárogtatásért, és eddig könnyű volt hinni nekik, hiszen most mutatták be mindenfelé az Interjú című (pocsék) filmet, amiben Kim Dzsongunt megölik.