Azt írja az Eurovíziós dalverseny magyar fellépőit versenyeztető A Dal hivatalos honlapja, hogy megvan az első tíz fellépő. Ha nem emlékeznének tavalyról, arról van szó, hogy baromi sokan vannak versenyben az idén Bécsben rendezett nagydöntőkön szereplésért, úgyhogy vasárnaptól jó néhány hétig, minden szombat este megy majd a selejtezőműsor az M1-en.

Az előadók, illetve a dalok összesen harmincan vannak, ami reklámszünet nélkül, értékelés+fellépés párosokkal is iszonyúan sok idő, szóval több turnusra bontják őket. Ebben az első körben Antal Tímea, Dallos Bogi, Farkas-Jenser Balázs, Magyar Bori, Szakács Gergő, Szűcs Gabi és Tóth Vera énekelnek, illetve az MDC, a PASSED és a Karmapolis lépnek fel. (Ha nem tudja kivárni, itt előhallgathatja mindet.)

A zsűri összetétele nem sokat változott: az elmaradhatatlan Rákay Filip mellett Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő, illetve Pierrot véleményezik a produkciókat. Beszúrnánk a sajtófotót, de sajnos túl kicsi. Jó hír viszont a szavazni vágyó nézőknek, hogy „a műsorhoz új, a mai trendeknek megfelelő mobilapplikáció készült”, már amennyiben iPhone-juk van, vagy Android, mert Windows Phone-ra nem fejlesztették le. De amúgy lehet vele műsor közben dalt értékelni, meg A Dalról szóló híreket olvasni. (A fenéért kellett a címe elejére az az „A”, de komolyan?)

És persze a műsort Tatár Csilla vezeti, aki nemrég mondott fel a TV2-nél, hogy az MTVA-hoz szerződjön.