Azt akarta bizonyítani a vonat által elgázolt Greg Plitt, hogy Supermanként le tud futni egy vonatot – írja a TMZ. A fitneszguru a lap szerint egy energiatal-reklámot forgatott, erre utal az elkészült videó mellett az is, hogy egy csomó üres energiaitalok flakont találtak a sínek mellett, Plitt tehát eléggé felpörgethette magát. Rendőri források szerint látható a videó, hogy a vonat érkezése előtt rajtpózba vágja magát a férfi, majd szédületes sprintbe kezd a mozdony előtt. A vonat tempóját azonban képtelen volt tartani a masiniszta fékezése ellenére is, a vonat maga alá gyűrte, elgázolta (a vezető azóta betegszabadságon van a trauma miatt).

A The Wrap szerint a Shadow Beverage and Snack Company számára forgatták a reklámot, bár a cég annyival árnyalta a képet, hogy egy olyan vállalkozásnak forgattak, ami részben Plitt, rézben a Shadow tulajdonában áll. Se a Shadow, se a Plittel forgató két ember nem vállalta a felelősséget a vágányfutásért, sőt a stábtagok szerint őket is meglepte Plitt be nem tervezett, hirtelen ötlete, hogy versenyfutásba kezd a szerelvénnyel.

határokat feszegetett

A törvényszéki orvosszakértő is balesetnek nyilvánította Plitt halálát a People szerint. Plittet Los Angeles elővárosában, Burbankben ütötte el egy vonat, miközben barátaival egy videót forgatott. Warren Coulter, az egyik barátja azt mondta az AP hírügynökségnek, a feszes izomzatáról ismert férfi épp egy olyan videót készített, amit majd a honlapjára akart feltölteni, eközben esett a sínekre. A férfi barátnője, Christina Stejskal pedig ezt mondta:

[Plitt] csak a legjobb felvételt akarta elkészíteni. A végső határig akarta kitolni a dolgokat, olyan volt, mint Superman.

A Metrolink nevű elővárosi vasúttársaság szóvivője, Jeff Lustgarten lehűtötte a kedélyeket azzal, hogy a People-nek elmondta: Plittéknek nem volt engedélyük a vágányokon forgatni. Az engedélyeztetési folyamat márpedig körülményes, egy forgatás miatt nem állíthatják le a Los Angeles környéki forgalmas vasútvonalak egyikét sem. Ha a vasút mentén forgat valaki, kirendelnek mellé egy embert, aki jelzi, ha jön a menetrend szerinti vonat, és lekergeti addig a stábot a sínekről. A Metrolinknél senki sem tudott róla, hogy Plitték ott lesznek, a mozdonyvezető meg már hiába fékezett és dudált, késő volt.

Közben a család ezrével kapja az együttérző üzeneteket és nyilvános megemlékezést szervez szombatra – írja a Los Angeles Times. A család közölte, rengeteg erőt ad nekik a rajongói támogatás. Az LA Times is úgy értesült, Plitt engedély hiányában ment a vasúti üzemi területre.

in memoriam

Greg Plittet nagyon tisztelték és szerették a fitness-fanok. A férfi mintegy 250 magazinban szerepelt, a Bravo egyik valóságshow-jában is megvillant, de a Days of our Lives (Életünk napjai) sorozatban, az egyik Terminátor-filmben és a 2013-as A kiütésben (Robert De Niro és Sylvester Stallone kivénhedt bokszolóként csapnak össze ebben). Munkatársai alázatosnak, szerénynek és barátságosnak írták le a West Point katonai akadémiát is elvégző korábbi katonát. Amilyen bevállalós volt, annyira szerette a családját is, anyjával napi négyszer beszélt telefonon.