Olvasta a könyvet? Ha nem, akkor is biztos tudja, hogy miről szól. A szűz Anastasia már nem lesz többé szűz, mert Christian, a menő, tökéletes férfi megdugja. De nem csak úgy, hanem egy csomó eszközt is használ, amiket a szekrényében tárol. 

Valentin napi premier előtt, a két főszereplő a Glamournak adott egy interjút, amiből a  CNN közölt részleteket. A cikkben elmesélték, hogy készültek a legdurvább jelenetekre. 

A szadomazós Christiant alakító Jamie Dornan a terhes felesége mellett edzett a filmre, és a gyereke születése után jött az igazi pornózás. 

Egy esős kedd este megcsókoltam a feleségem és adtam egy jóéjtpuszit a gyereknek, aztán elmentem egy dominás-szolgás összejövetelre .

A forgatás alatt a domina tanácsai lendítették előre a jeleneteket. A szadomazós szexnél megállította Dornant, hogy, na azt nem úgy kell és megmutatta, hogy csinálják ezt a profik. 

Dakota Johnson viszont a forgatás előtt nem nagyon mélyedt el a kötözős pornóban. Mivel Anastasia karaktere egy tapasztalatlan szűzlány, jobbnak látta, ha ő is akkor találkozik először a kellékekkel, amikor Anastasia.

Johnson a legintimebb jeleneteknél zárt felvételt kért. Egyébként ezt anyja, Melanie Griffith tanácsolta neki. A legkellemetlenebb élménye pedig az volt, amikor egy kötözős jelenet után leállt a kamera, 

és ő még mindig kikötözve, pucéran feküdt az ágyon.

De Jamie Dornan annyira jófej volt, hogy mindig letakarta egy pokróccal. 

Mert ő egy úriember.