Megígértük, megtettük: az Éden Hotel sajtótájékoztatóján Berki Krisztiánnak – a sajátjaink mellett – feltettünk néhány olvasói kérdést is.

Olvasó kérdezi: jártál már Vácott?

Persze, most is voltam, nagyon jó barátaim vannak ott, és nagyon jó éttermek. Úgyhogy rengeteget vagyok ott, most hétvégén is voltam.

Ugyanez a kérdés Jászapátival is felmerült.

Nem tudom, hogy miért. Nem voltam még Jászapátin, nem is tervezem, de ha elhívnak haknizni, és kifizetik a napidíjamat, akkor természetesen elmegyek. [A celebsimogatás óránként 100 ezer ft +ÁFA+ útiköltség.]

És mi a te produktumod egy ilyen haknin?

Celebsimogatás, én annak hívom. Nem tudok énekelni, táncolni – bármennyire is hihetetlen –, de egy szórakozóhelyet háromszáztól nyolcszáz emberig megtöltök.

Szó szerint celebsimogató, hozzád is érnek?

Vannak olyan férfiak, akik elhozzák a barátnőjüket, mert velem szeretnének találkozni egy közös fotó, vagy egy beszélgetés erejéig. Ott vagyok másfél órát, beszélgetünk, fotózkodunk, megnéznek közelről, és látják, hogy én sem ufó vagyok, hanem valós emberi lény.

Elég fura, hogy férfiak hozzád hordják a nőiket, ezt hogyan éled meg?

Igazából külföldön láttam, hogy ez működik, és jól működik – Magyarországon még nem. Azt gondolom, hogy Magyarországon én vagyok az első, aki, úgymond, az ott-tartózkodásomat külsőleg, produktum nélkül, el tudom adni.

Milyen gyakran adják tudtodra a fiatalok, hogy példaképüknek tekintenek?

Egyre többet találkozom vele, a közösségi oldalamon, és egyéb fórumokon. Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy rám akarnak hasonlítani, vagy hasonló életpályát akarnak befutni. Én azt gondolom, hogy ez a felnőttek körében is megvan, csak nem mondják ki. Én azért a társadalom felé egy görbe tükröt állítok folyamatosan – gondolok itt arra, hogy ha a magánéletem kapcsán problémák, vagy nehézségek adódtak, mi azokat bemutattuk a tévén keresztül [Berki Krisztián, és gyermeke anyja, Hódi Pamela az Édes élet című tévéműsorban szerepeltek]. És lehet, hogy az sokszor bicskanyitogató volt, de azt gondolom, hogy a Berki Krisztián a klasszikus férfimodellt próbálja meg bemutatni, mert számomra ez a legfontosabb. Ez nagyon sok embernek visszatetsző, mert ők otthon ülnek, és nem mernek bizonyos döntéseket meghozni, vagy nem úgy reagálnak bizonyos szituációkra, miközben pontosan erre az életre vágynának.

A fiatalokat pedig szeretném picit más irányba terelni. Sokan először mindig azt látják, hogy milyen autó, milyen óra, milyen luxuscikk van adott esetben egy ember kezén, hogy egy embert milyen dolgok vesznek körül, és az számukra nagyon vonzó életet jelent. Én ettől picit tartok, mert ahhoz, hogy valaki ezeket a dolgokat meg tudja teremteni, ahhoz mindig valamilyen valós teljesítményt kell nyújtania. Egy fiatal srácnak először meg kell találnia önmagát, hogy miben szeretne dolgozni, abban legyen a legjobb, és utána egyenes irányban fognak jönni ezek a dolgok, és nem fordítva.

Your own personal branding

Nálad mik ezek a valós teljesítmények, amelyek idáig juttattak?

Saját personal brandingem, és annak tudatos építése. Szerintem ez a legfontosabb, hogy ma már a Berki Krisztiánnak nem fontos a bevétel, nem kell, hogy felvegyem a fizetésemet a TV-nél, mert van annyi szponzorom, van annyi egyéb bevételem, és van annyi egyéb üzletem, hogy játszva, játszadozva megélhetem ezeket a dolgokat.

Miből van neked ennyi bevételed?

Van egy saját hírportálom például, az RCNews, ami most már több rajongót ölel föl, mint a Velvet, így például ezt építem.

Oké, de ez most van, hogyan jutottál idáig?

Ezt már sokszor elmondtam.

De, gondolom, nem óvodáskorodban kezdted a brandépítést.

Én azt gondolom, hogy a saját brandedet folyamatosan építed, akár tudatosan, akár nem. Ezt emocionálisan kezdtem el csinálni, nekem nagyon fontos volt a labdarúgás, nagyon fontos volt, hogy NB1-es játékos legyek, majd amikor NB1-es játékos lettem, azt gondoltam, hogy ez nekem nem ad többet, tovább kell lépnem. Tizennyolc évesen elkezdtem üzletelni, megvolt az első kávézóm, és onnan szépen, lassan elkezdtem lépkedni fölfelé a futball mellett, és mindig, mindent tudatosan, időben hagytam abba, és meg mertem hozni a döntéseket.

A hozzád forduló fiataloknak tartanál előadásokat is?

Természetesen az a cél, hogy a celebsimogatást át tudjam integrálni egy olyan előadásba, ahol fiataloknak elmondom az én personal brandingemet: honnan indultam, mit tettem meg, mik azok a fontos lépések, annak érdekében, hogy az ember sikeres lehessen abban a dologban, amiben szeretne az lenni. Ezekről természetesen szívesen beszélek, és van is egy-két ilyen meghívásom, úgyhogy ennek általában mindig eleget teszek. Elvégeztem közben a life coach-képzést, már coach vagyok, most gazdasági vonalon folytatom a coach-képzést, úgyhogy igen, a jövőben, azt gondolom, ezzel szeretnék foglalkozni.

Szóval folyamatosan fejleszted magad?

Igen, és nekem ez a Costa Rica-i három hónap is nagyon jó volt arra, hogy a saját személyiségemet tudtam fejleszteni egy picit. Sokkal kevesebbet dolgoztam a magyarországi tartózkodásomhoz képest, és ha nekem egy helyen kell dolgoznom, az kvázi már üdülés.

Kihordaná

Ha hozzászoktál ahhoz, hogy kevesebbet dolgozz, az a gyerekednek is jó lesz, nem? 

A gyerekkérdés nagyon speciális, mert korszakai vannak annak, hogy mikor tölt több időt a gyerek az apjával, és mikor az anyjával. Hiába szerettem volna kihordani kilenc hónapig a gyermekemet, biológiailag nem vagyok rá alkalmas.

De megtennéd?

Megtettem volna, természetesen. Innentől kezdve persze lehet bántani a férfit, hogy miért nincs annyit együtt a családjával, vagy a kislányával, de azt gondolom, hogy mindennek eljön a maga ideje. Ma, jelen pillanatban, a fürdetésnél vagyok jelen, valamint reggel mindig én veszem ki az ágyból, ez a két folyamatosan fix időpont van. Persze ez csak percekben, félórákban, vagy órákban mérhető, de mindig szakítok időt arra, hogy egy héten egyszer, egy pár órát vele tudjak ténylegesen tölteni kettesben.

Pamelával együtt vagytok most?

Mivel nem hoztál készpénzt, és az Édes élet rengeteg készpénzt fizetett nekem anno, hogy abban szerepeljek, és bemutassam a magánéletemet, ezért a magánéletemről nem szeretnék nyilatkozni, de természetesen van az a megfelelő készpénz, amiért megteszem.

Karma is a beach

Hány könyved van otthon?

Tizenegy könyvet kaptam most, legutoljára, mielőtt elutaztam, és hét darab könyvet olvastam ki a három hónap alatt. Nagyon nehéz volt, mert két könyvvel indultam el Costa Ricára, és az elsőt már kiolvastam odafelé,a repülőút alatt. De természetesen a barátaim továbbküldték. Személyiségfejlesztő könyveket olvasok, hogy legyél tudatosabb, ilyenek. Igazából az élet nagyon egyszerű, igazából mi vagyunk azok, akik kicsit bonyolítjuk, és a spiritualitás is picit érdekel.

Az milyen szempontból érdekel?

Nekem nagyon nehéz a karmám, nyolcas karma vagyok. Spiritualitásban ez egy nagyon erős karma, valamint nekem egyes a számom, tehát abszolút vezető vagyok a nevem szerint. És hát nekem mindenért meg kell dolgozni - sokan azt gondolják, hogy a Berkinek biztos belehullik az ölébe minden, de énnekem nagyon melós életem van, és ezt nagyon szeretem. Szóval alapvetően ezzel kellett megbirkóznom, és egyvalamit kellett még megtanulnom Costa Ricán: hogy türelmes legyek. Szerintem sikerült.

Szereted a Panterát? – kérdi egy olvasó.

Fogalmam sincs, hogy az micsoda, eszik-e, vagy isszák? Vagy ezt azért kérdezik, mert ez egy állatfaj? Ilyennel nem találkoztam Costa Ricán.

Szépirodalmat szoktál olvasni?

Nem. Természetesen nem. Olyan dolgokat, és olyan témákat, amik a jelen pillanatban nem érdekelnek, és nem fontosak az életemben, nem olvasok, és nem is fogok. Sokkal fontosabbnak tartom azt, hogy saját magamat fejlesszem, méghozzá azokon a területeken, amelyeken dolgozom. Nagyon rossz beidegződésnek tartom, hogy ha valaki valamiben nagyon tehetséges, és mellette más képességeit próbálja fölemelni középszarra.

Kommentálná? A Facebookon tegye!