A mai Blikkben megjelent interjúban mondott furcsa dolgokat Árpa Attila. Az Argo 2. kapcsán rögtön két magyarázatot is adott arra miért csak most készült el a második rész: 

Azért tartott ennyi ideig, mert szerettünk volna olyan filmet csinálni, amely méltó az első részhez, és egyébként sem jutottam pénzhez a Vajna-féle rendszer előtt.

Döntse el mindenki, hogy akkor most melyik az erősebb érv. Illetve, hogy tényleg megérte-e tíz évig dolgozni a méltó folytatáson, ha a rendező is így jellemzi a filmet:

Nincsen benne művészkedés, nincs benne az sem, hogy „próbálom magam önmegvalósítani" mint rendező. Nem akarunk díjakat nyerni külföldön, kifejezetten a magyar közönségnek készült. Nem akar ennél több lenni, ...

Majd azt is megmagyarázza, hogy miért sérültek meg többen is forgatás közben. 

Mert nem bíztunk mindent a számítógépekre, animációra, éles lőszerrel, valódi robbanásokkal dolgoztunk.

Hollywood meg elmehet a francba az olyan hülyeségekkel, mint színész szakszervezet meg biztonság. Na de az is kiderült, hogy nem néz valóságshowkat. Mondta ezt az az ember, aki megalkotta annak idején a ValóVilágot. 

Amikor a ValóVilágot összeraktam, akkor az egy feladat volt, egy munka, amit szerettem. Ma, ha bekapcsolok egy valóságshow-t csak arra tudok gondolni, hogy de szánalmas, hál 'isten ehhez már nincsen semmi közöm.

Reméljük a filmjeiről nem így nyilatkozik majd néhány év múlva.