Tom Hanks nem az a kifejezetten webkettőre bekötött híresség, természetesen van Twittere, de ezt leginkább egy dologra használja: arra, hogy belinkelje a Who Say közösségi oldalra feltöltött képeit.

A Who Say leginkább egy B-ligás közösségi oldal, a celebek közti elterjedtsége meg sem közelíti a Twitter, az Instagram, a Facebook vagy a Pinterest népszerűségét, nem használják túl sokan, egyébként nagyjából ugyanazt tudja, mint a többi hasonló oldal, a rajongókkal lehet tartani a kapcsolatot ezen keresztül.

Tom Hanks ráadásul egészen furán közelít a közösségi médiához, ugyanis a legtöbb hírességgel ellentétben nem magáról, az élete apró, érdekesnek tűnő mozzanatairól közvetít. Persze, néha posztol magáról egy-egy selfiet, vagy rövid videót, de a ténykedése szinte kizárólag arra irányul, hogy földre ejtett, elhagyott dolgokat fotózgat.

Van az oldalán kép elhagyott cumiról, Barbie-babáról, de művészi kiteljesedésében egyértelműen az elhagyott, félpár kesztyűk korszakát éli. Ez a kedvenc témája, csak az utóbbi néhány hétben hét félpár kesztyűt fotózott, jellemzően New Yorkban.

Ilyet

Meg ilyet

Meg ilyet

Meg ilyet is

És általában valami frappáns kis mondatot is odaír a kép mellé. A fenti baglyoshoz például egy huhúzós szójátékot biggyesztett.

Tom Hanks kesztyűfotózós hobbija nem újkeletű, legalább kétéve csinálja, és még művészi indíttatás is van mögötte, vagyis tényleg beszélhetünk Tom Hanks kesztyűkorszakáról, ami még mindig tart.

A színész két éve a CBS reggeli műsorában ejtett el egy félmondatot arról, hogy az új hobbija a félpár kesztyűk fényképezése, a motiváíciói között pedig említi azt, hogy olyan sok másik művészhez hasonlóan megpróbálta megörökíteni a nagyvárosi magányt. „Mi lehetne a nagyvárosi magány jobb metaforája?” – tette fel a költői kérdést.