Milliók várták A szürke ötven árnyalatának premierjét, és most milliók röhögnek a filmen. Az külföldi sajtóban gyakorlatilag egyetlen egy pozitív kritikát sem találni, mindenki egytől egyig lehúzza. Van, aki egy folyamatos hidegzuhanyhoz hasonlította és van, aki szerint egyszerűen csak hihetetlenül unalmas. 

De az ősrajongók sem lehetnek túl elégedettek, ha nagy nehezen csak négy pontig kúszott fel a film az IMDb-n. Abban szinte minden kritika egyetért, hogy Anastasia és Christian évődése csak egy béna szoftpornó nőknek. 

A szintén februárban bemutatott SpongyaBob film a Twitteren viszont nagyon viccesen utalt a közel eső bemutatóra. 

A Buzzfeed már rögtön a nemzetközi premier után összeszedte az addig megjelent, legvelősebb összefoglalókat, amik azóta csak sokasodnak. Sokan egyébként a Twilight-hoz hasonlítják. 

A felszín alatt A szürke ötven árnyalata még laposabb, mint a Twilight, amiben egy tinilány könyörgött a barátjának, hogy dugják meg, majd a gyerekébe beleszeretett egy vérfarkas. (L.A. Weekly)

Az egyik legjobb szintén a Buzzfeeden történt a filmmel. Csodálatos motivációs posztereket készítettek a film csodálatos idézeteiből. Képzeljük csak el, ha azt olvashatnánk mindennap a falra kifüggesztve, hogy

a hangja lágy és fátyolos, akár az olvasztott étcsoki, karamellel. Vagy valami olyasmi. 

Vagy esetleg:

Nem tudom, hogy leboruljak a lábaid elé, vagy a szart is kifenekeljem belőled.

A legáltalánosabb vélemény  pontosan az, amit a CNN oldalán olvashatunk. Szó szerint az, hogy a film a szar ötven árnyalata volt. Tényleg ez a legtöbb kritika lényege, de azért még itt van pár, hogy még jobban elmenjen a kedvünk a dologtól.

Egyelőre a film csak annyira szexi, mint egy gyökérkezelés. (New York Observer)

A The Guardian pedig egyszerűen csak azt a címet adta A szürke ötven árnyalata kritikájának, hogy 

lehangolóan átlagos.

Jó, oké azért nem mindenki gyűlöli a filmet. A Vox például egész kedveset írt róla. Szerintünk azért működik a A szürke ötven árnyalata, mert a női karakterre, Anastasiára épül, akit Dakota Johnson játszik. Meg, ha ez pozitívum, akkor a legtöbben azt emelik ki, hogy a film legalább jobb, mint a könyv, szóval ez is haladás. 

De igazából az egy dolog, hogy mindenki cikizi A szürke ötven árnyalatát, ettől még a nyitóhétvégén 94, 4 millió dollárt hozott, azaz majdnem 25 és fél milliárd forintot. És tényleg csak egy agyonhájpolt, szar filmről van szó. 

Kommentálná? A Facebookon tegye!