Hétfő reggel Face­book oldalán fakadt ki Tóth Vera az őt bírálókra:

„Én szombat este nem díváskodtam, csak egyszerűen védtem magam, és a magánéletem a bulvártól. Ők pedig azt írják, hogy azért nem nyilatkoztam, mert nem bírom a kritikát.

De, bírom, csak nem a Dal zsűrijétől, akik közül az egyiknek a bántás a legmegfelelőbb bánásmódja, és az, hogy lelkes előadóművészeket arrogánsnak, és a dalukat eurocikinek nevezze bármelyik zsűritag egyenes, élő adásban, szerintem etikátlan.

Ahogy Hrutka Robi, a dal szerzője mondta: Nem nekik énekeltünk, és nem nekik írtuk a dalt. Kedves Közönség(em)! Nagyon nagy szeretettel énekeltem szombat este! Nektek, akik szeretnek, és azoknak, akik nem szeretnek, de emberséggel, rosszindulat nélkül tudnak rólam negatív véleményt alkotni! Elfogadok mindent! 

Azt éreztem, Isten üzent rajtam keresztül.

Mikor a színpadon álltam, csodásan éreztem magam emiatt, és amiatt is, hogy lehetőséget kaptam egy jó üzenet közvetítésére egy nagy népszerűségnek örvendő televíziós műsorban. 

Az egyik családtagom azt mondta, hogy

a démoni személyiségek nem fogják érteni, a friss, tiszta, Isteni energiát, amit a Gyémánttal szerettem volna átadni.

Remélem, azért sokan hallgatjátok. A visszajelzések ezt igazolják, és köszönjük, hogy kitartatok mellettem! Szerencsére azért maradt még pár minőségibb lap, de alapvetően a bulvárra nincs szükségem! Ha mostantól nem szerepelnék többet napilapokban, én lennék a legboldogabb!" – írta.

Pierrot – Rúzsa Magdival egyetértésben – azt mondta, hogy a versenydal hangulatában nagyban hasonlít a tavalyi győztes, Conchita Wurst „Rise Like a Phoenix” című slágerére, ami nem szerencsés. Pierrot szerint ez csak akkor nem válik cikivé, ha „közöttünk marad”, vagyis, ha nem juttatják tovább a versenyben.

Nekik nagyobb szükségük van rám, de néhányan a lapok képviselői, írói közül nagyon elrontották velem a jó kapcsolatukat, pedig már nagyon jól tudtunk együttműködni.

És most sem akadok ki, csak leírtam, amit érzek. Érzelmes ember vagyok, ilyen vagyok! Köszönjük, hogy a Gyémánt szerepelhetett a Dalban!"

A Bors kereste Pierrot-t, aki nem akart nyilatkozni, de Harsányi Levente kommentálta a történteket: „A zsűri véleményét vagy elfogadni, vagy nem elfogadni lehet. Nyilván Verának befutott előadóként nem esett jól a kritika, de ott van Kállay-Saunders András esete, aki háromszor is indult az Eurovízión, aztán végül 2014-ben ő ment Koppenhágába. Jövőre lehet, hogy majd Vera képviseli hazánkat, kár ezen így kiborulni. Én minden zsűrit szeretek, és tovább is jutok minden műsorba."