Minden egyes nappal, reggelivel és fogmosással egyre közelebb kerülünk az Eurovíziós Dalfesztivál első döntőjének májusi napjához, de addig is minden szombaton nézhetjük az M1-et és izgulhatunk azért, ki fog minket képviselni majd.  Ma, A Dal második középdöntőjében újra szűkült a versenyzők köre, le is lőném a poént: Wolf Kati például továbbjutott.

Magdi néni, hangulatjelentést kérnénk!

– mondta Harsányi Levente Rúzsa Magdinak, és ha tehetném, itt befejezném, és csak ennyit rögzítenék az egész adásból, más ezen kívül tényleg nem fontos.

Na jó, talán még annyi, hogy Harsányi azt mondta Tatárnak: „K. Cs. – Köszönjük, Csilla!”, meg hogy Rákay Philip kiokosított minket, nézőket: csak olyanra szavazzunk, akit nem szégyellnénk a tévén látni.

Oké, kezdődjön inkább a só:

A video posted by A Dal online (@adalonline) on

  • Szűcs Gabi ma egy teljesen úgy outfitben lépett a színpadra, amit nem én, hanem Tatár Csilla vett észre. Rúzsa Magdi nagyon lazának tartja, Szűcs Gabit, aki ezerszer elmondja dalában, hogy úgysem tudunk nem gondolni rá, pedig a dal címe az Úgysem felejtesz el, micsoda trükk!
  • Az Other Planet énekesének hangja még mindig hasonlít a Cure énekeséére, ami a zsűri szerint gáz, mert olyan, mintha koppintotta volna – ennyit arról, hogy a dal számít, nem az előadója. Egyébként, Rákay látta a zenekart valahol borozgatni, így maximális pontot adott nekik. Az Other Planet itt éppen jóízűen tapsol Rákay egyik béna poénjának hatására:
  • Dallos Bogi következett, aki úristen, még csak tizenhét éves, nahát! Rúzsa Magdi a középiskolai drogprevenciós előadók jóindulatúval világosította fel, hogy hé, nem muszáj mosolyognia, miközben szomorú dalt énekel az erőszakról. Harsányi Levente megkérdezte tőle, jól érezte-e magát a dal éneklése közben, és Dallos Bogi jól érezte magát a World of Violence éneklése közben.
  • Ezután Oláh Gergő jött, aki elénekelte, hogy milyen szar volt az élete, amíg nem találta meg az utat. Tatár Csillának elmondta, úgy érzi, erős gondolatok jelennek meg a Tükör előtt szövegében (pl.: De rájöttem, nem számít, / ha tudod, hogy hova mész. / Biztos, hogy odaérsz, / csak küzdeni kell.).
  • Ív dala, a Fire Csiszár szerint – figyelem, őrült jó poén következik! – egy igazán tüzes dal! Amúgy meg semmi extra, tetszik a zsűrinek, ő kapta a legtöbb pontot az addig elénekelt dalok közül addig, ezt a tényt ilyen boldogan vette tudomásul:
  • Éliás Gyula Jr.-nak továbbra is menő a hangszíne és a Fourtissimo zenekar is jól tolja a hangszerekkel. Pierrot beszólt valamit az énekesnek azzal kapcsolatban, hogy saját maga elé gördít akadályokat, aki  a beszólást ezzel a nézéssel viszonozta:
  • A Ne engedj el című dal lehet, hogy még egyszer be fogja juttatni Wolf Katit az Eurovízióra, mert a zsűri annyi pontot adott neki, hogy annyit már nem is lehet. 
  • Bréking: Rákay Philip azt mondta a Passed dalára, hogy ez egy zenei startup. Pierrot viszont megint beszólt nekik, szerinte a zenekarnak azért nem kellene Bécsig jutnia, mert az énekes bizonytalan a hangjában, holott a zenekar nem csak ultrafiatal, hanem ultramenő is, bár mondjuk engem egyértelműen a csillogós ruhájuk győzött meg igazán:
  • Gájer Bálint 30-as éveket idéző dala, a That's how it goes arról szólt, hogy Gájer Bálint az élet császára, akinek négy nője is van, de még Rúzsa Magdi is imádja. A zsűri aránytalanul kevés pontot adott ennek a bulikázó Gájer Bálintnak itt:

A versenyzők után levetezésképpen Zorán énekelt egy nagyon jót, és ameddig őt hallgattam, az alábbi táblázatban szokás szerint összefoglaltam, ki mennyi pontot adott és kinek: 

Versenyzők és a dalok Rákay Rúzsa Csiszár  Pierrot  Közönség  Összesen 
 Szűcs Gabi −Úgysem felejtesz el 33 
 Other Planet – Untold Story 10  40 
 Dallos Bogi – World Of Violence 38 
 Oláh Gergő – A Tükör előtt 9 8 7 39 
 Ív – Fire 10  41 
 Éliás Gyula Jr. és a Fourtissimo – Run To You 37 
 Wolf Kati – Ne engedj el 10  10  44 
 Passed – Mesmerize 43 
 Gájer Bálint – That's How It Goes 37

Wolf Kati, Ív és a Passed jutottak tovább a pontszámaiknak köszönhetően, de a nézőknek hála még Gájer Bálint is esélyes az Eurovízión való részvételre.

Éljen, hurrá, ez az, gratulálunk nekik!