Az idei Oscar-díjátadó gála egészen szórakoztató esemény volt, erről pedig valószínűleg a házigazda, Neil Patrick Harris tehet, és nem feltétlenül azért, mert alsógatyában ment ki a színpadra.

Mert utóbbi tényleg megtörtént, persze erős utalásként a Birdman című filmre, ami elvitte a legjobb filmnek járó díjat. (Aki nem érti az utalást, nézze meg a filmet.)

De nem Neil Patrick Harris volt az egyetlen szórakoztató jelenség ezen a gálán, rajta kívül még az alábbi vicces, illetve érthetetlen dolgok történtek.

1.

Beyoncé biztos felrobbant az irigységtől, mert míg ő csak otthon nézhette a tévében a közvetítést, húga, Solange Knowles ott parádézott az Oscar-díjátadón. Igaz, úgy nézett ki, mint akinek a tornadresszére gimnasztikázás közben ráesett a függöny.

2.

Oprah Winfrey a vörös szőnyegen menekült Lady Gaga elől – lehet, hogy megijedt a kesztyűjétől.

3.

Miután Patricia Arquette megkapta a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat a Sráckor című filmért, köszönőbeszédében a női egyenjogúságot éltette, amire Meryl Streep és Jennifer Lopez csodálatosan reagált.

4.

Benedict Cumberbatch eközben részeget játszott

5.

Majd a Selma zenéjét adta elő a rapper Common, és John Legend, ami annyira meghatóra sikeredett, hogy még a férfiak is zokogtak.

Illetve csak a férfiak – először David Oyelowo:

Akinek Oprah Winfrey törölgette a könnyeit (Ők amúgy mindketten szerepelnek a filmben.)

Majd Chris Pine könnyei is kicsordultak:

6.

Természetesen volt kötelező vicceskedés is: a 2014-es mellébeszélős bénázása után visszahívták John Travoltát, hogy Idina Menzellel – akinek tavaly nem tudta kimondani a nevét – együtt konferálja fel a legjobb filmzenének járó díjat. És Menzel persze direkt elrontotta Travolta nevét, és azt mondta helyette: Glom Gazingo. Mert az vicces.

7.

De nem ez volt a legkínosabb pillanata Travoltának az este folyamán. Hanem az, mikor odament a vörös szőnyegen pózoló Scarlett Johanssonhoz, és állon csókolta.

És ez tényleg annyira WTF momentum volt, hogy még Johansson se nagyon tudott mit kezdeni vele.

Tényleg, mi történt itt?!?!

8.

De hogy ne csak vicces, vagy fura dolgokat lásson a 2015-ös Oscarról, nézze meg Jennifer Aniston és Emma Stone cukiskodását:

Illetve azt, hogy bár a Lego-kaland végül az égvilágon semmit nem kapott, a stáb mégis óriási bulit csapott a színpadon

És Oprah-t is meglepték egy legóból készült Oscar-szoborral

+1

Azt pedig mindenképpen látnia kell, hogy Eddie Redmayne hogyan reagált arra, hogy Oscart kapott:

Kommentálná? A Facebookon tegye!