Hosszú Katinkát is nagyon szeretjük, mert szépkedves, céltudatos és elég keményen edz a sikerért, sőt, még vicces is. Ráadásul annyira cuki a pasijával. A gyönyörű úszónő ugyanis nem csak a medencében edzi magát, de  férje, az egyébként edző Shane Tusup segítségével a konditeremben is formálják idomait és gyúrnak a következő versenyre. 

"Ötvöztük az amerikai és a magyar edzésprogramot, s úgy tűnik, ez remekül működik nálam. Előfordul, hogy egyhuzamban 5-6 órát is eltöltök az uszodában és a konditeremben, s utána néhány órával később folytatódik a munka. Persze könnyű a dolgom, hiszen Shane egy személyben az edzőm, a párom, a férjem is, rengeteg energiát ad nekem a bíztatásával. Tanult dietetikát is az egyetemen, így ő állítja össze az étrendemet, amely jelentősen megváltozott ahhoz képest, amilyen évekkel ezelőtt volt. " - mondta az úszónő korábban aBlikknek.  

Ezúttal izmos hátát mutatta meg rajongóinak, amit elég sokan megirigyelnénk. A képet  – melyhez kommentként csak annyit írt: új hét, új kihívások – itt nézheti meg.