Az egykor tehetséges és a popzenében üttörő Madonna véleménye az, hogy egész Európa olyan, mint amilyen a náci Németország volt. Igen, ezt mondta a Europe 1 rádiónak, pedig csak a soron következő új számáról kérdezték.

„Franciaország annak idején olyan ország volt, ami elfogadta az embereket a bőrszínük szerint. Az a hely volt egyszer, ahova a művészek menekültek, Josephine Baker, Charlie Parker, írók, festők"– mondta, és azzal folytatta, hogy akkoriban Franciaország a szabadságot testesítette meg, a véleménynyilvánítás szabadságát, és például a művészi szabadságot is. 

„Ez mostanra eltűnt. Kicsit olyan, tudod, mondtam két éve, mintha egy őrült időszakban élnénk. Olyan érzés, tudod, mint a náci Németország. Azok az emberek... az intolerancia, az intolerancia mértéke nagyon ijesztő. Ez nemcsak Franciaországban történik, hanem egész Európában, de különösen Franciaországban."

Valaki szóljon Madonnának, hogy 56 évesen valami nem stimmel vele, és hogy a szavai több mint erősek. De lehet, hogy csak megütötte a fejét, amikor elesett a színpadon.

Erre a következtetésre azután jutott, hogy a műsorvezető megkérdezte tőle, a Ghosttown című számának baljós dalszövege minek köszönhető.