Hirtelen nem is tudjuk, kin röhögjünk nagyot, de Lupita Nyong'o ruhalopási botránya váratlan és Monty Python-i fordulatot vett: a tolvaj visszavitte a göncöt, mondván az egy fityinget sem ér.

Történt az, hogy a múlt hétvégi Oscar-gálára egy gyöngyökkel masszívan kirakott ruhában ment el a színésznő. Kedden aztán eltűnt a London West Hollywoodban bérelt szobájából a ruha. Az a ruha, amire 6000 igazgyöngyöt varrtak és 40,5 millió forint körüli az értéke.

arccal a falnak

A TMZ azonban borította a sztorit, mivel fölhívta őket a tolvaj pénteken azzal, hogy két leszedett gyöngyöt elvitt bevizsgáltatni, mire kiderült, hogy azok kamugyöngyök. Erre ő – valószínűleg dúlva-fúlva – visszavitte a ruhát a hotelbe.

A ruhát tervező Calvin Klein cég persze nem örült, hogy legagyizták a ruhát, de közölték, sose mondtak olyat, hogy az IGAZI gyöngyökkel van kirakva. A TMZ szerint Nyong'o stylistja híresztelte ezt. Francisco Costa, a márka női kreatív igazgatója el is mondta, azt hitte, tök nyilvánvaló, hogy a ruhán nem igazi gyöngyök vannak.