Repülőgép-balesetben megsérült Harrison Ford amerikai színész, amikor csütörtökön a Santa Monica-i repülőtérről felszállva lezuhant Los Angeles-ben – írja a Daily Mail a színész szóvivőjét idézve, aki hozzátette, Ford fel fog épülni.

Állítólag a kisgép motorja állt le, és Ford nem hibázott, egy golfpályán hajtott végre kényszerleszállást. Mint írják:Ford egy kétüléses, világháborús harci repülőgéppel szállt fel egyedül csütörtök kora délután. Alig repült egy fél mérföldnyit, amikor értesítette a repülőteret, hogy meghibásodott a gép motorja, ezért visszafordul.

A baleset után először arról szóltak a hírek, hogy a 72 éves színész kritikus állapotban van, de egy azóta tartott sajtótájékoztatón már kielégítő állapotról beszéltek. A hatóságok szerint Ford fejsérüléseket szenvedett, de képes volt kommunikálni, hordágyon, nyakmerevítővel vitték el. 

Egy szakértő úgy nyilatkozott, hogy Harrison Ford "mint hihetetlenül tapasztalt pilóta remekül hajtotta végre a kényszerleszállást, legalább olyan bravúrt csinált, mint amilyeneket számos kalandfilmjében".