A Bors információja szerint a bíróság hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, miszerint Knézy Jenő bűnös. Knézyt a felesége jelentette fel a rendőrségen 2008-ban, bántalmazásig fajuló vita miatt. Ifj. Knézy Jenő hat hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, amit a bíróság pénteken hatályon kívül helyezett súlyos eljárási hibákra hivatkozva. Új eljárás indul.

„Szerintem innentől semmi akadálya, hogy újra képernyőre kerüljek. Végre a bíróság is kimondta, hogy alaptalanok azok az állítások, melyekkel a volt feleségem vádol. Abba már bele sem akarok gondolni, hogy egy hazugság miatt hány világ- és Európa-bajnokságról maradtam le. Szörnyű árat fizettem egy olyan dologért, melyet soha nem követtem el. A legnehezebb pillanatokban édesapám emlékébe kapaszkodtam, ő mindig velem van, a mennyországból vigyáz rám" – mondta ifj. Knézy Jenő a Borsnak. A riporter védője felmentést vár.

„Nagyon remélem, hogy az új eljárásban a bíróság megalapozott döntést hoz, és felmenti Knézy Jenőt az alaptalan vádak alól . Négy szakértői vélemény is védencem állítását támasztja alá, sőt az Egészségügyi Tudományos Testület is kimondja, hogy nem bizonyítható, sőt nem is valószínűsíthető az, amit Jenő volt apósa állít" – mondta a lapnak dr. Papp Gábor ügyvéd.

A másik oldalon álló ügyvéd, dr. Zamecsnik Péter a TV2 Mokka műsorban beszélt a részletekről, eszerint „a sportriporter a földön fekvő feleségét mezítláb közepeset el nem érő erővel megrúgta. Több orvosszakértői jelentés készült arról, ügyfelemnek eltört-e az állkapcsa. Különböző vélemények születtek, a bíróság nem tudta minden kétséget kizáróan megállapítani a törést, ám a bántalmazásban bűnösnek találták Knézy Jenőt".