Esküszöm, ez van odaírva

„Szóval miről szól a XXI. század? Az emberek hírnevet, pénzt, sikert hajszolnak, és eladják a lelküket, mert mindenki ezt csinálja. Bármit megtennének; realityműsorok, vetkőzés, jó helyre házasodás, mert ez az ugródeszka ahhoz az élethez, ahol kinyílik minden ajtó. Micsoda óriási tévedés... A többségünk azt sem tudja, mi a siker... Mondjuk mindenkinek más.” 

Múlt héten Oravecz Nóra első HuffPostos írásából megtanulhattuk, hogyan kell élni, a másodikból pedig kiderül, mi a siker. Legalábbis egy nőnek, mert folyamatosan „she”-t emleget a cikkben. Ehhez lehet köze annak, hogy a cikke tulajdoképpen a főnökéről. Arianna Huffingtonról szól (aki a Huffington Post egyik alapítója). Na de jöjjön a lényeg!

A siker definíciója szerinte, „hogy egy sikeres személynek van magánélete, boldog, és nem teszi tönkre a folyamatos stressz”. Persze nemcsak ennyi, de a többit olyan hosszan írja, hogy kivonatolni kell. Szóval mindezeken felül a Sikeres Ember

  • nem fél attól, hogy kimarad valamiből, ha kikapcsolja a telefonját;
  • hetekre eltűnhet, anélkül, hogy tönkretenné a karrierjét;
  • ismeri az értékét, de sosem becsüli túl önnön fontosságát.

„She would only take on challenges she feels passionate about otherwise she knows it won't work in the long run” - ez is biztos fontos, csak sajnos nincs értelme a mondatnak. De a lényeg, hogy aki sikeres, azt egy idő után nem elégíti ki semmi, amiben tökremegy, és kiderül a csúf igazság. Ne engem szidjanak, tényleg ez van odaírva. 

Fontos elgondolás még, hogy nem szabad tönkretenni dolgokat, amelyek boldoggá, vagy nyomorulttá tesznek minket. Ezzel időben le kell állni. Inkább olyasmit kell csinálni, ami boldoggá tesz minket. Nem érti az iménti (tag)mondatok logikáját? Nem véletlen, nincs nekik.

De most jön a lényeg

Ennyi alapvetően fontos életvezetési tanács után derül csak ki, hogy Arianna Huffington egy nagyon befolyásos ember, aki mélyről jutott magasra. Pedig 2007-ben elájult az asztalánál, és vérben úszva ébredt fel. (Sajnos nem derült ki, mije vérzett, ez a történetszál itt elhal.) Azóta tudja, hogy nem szabad magunkat halálra dolgozni, és el kell különíteni a munkát a magánélettől. Úgyhogy most már „abban a pillanatban, hogy hazaér, mindent kikapcsol, ami árammal működik”. Huffingtonéknál baromi nagy lehet a sötétség.

Áldozd fel az idődet és figyelmedet jelentőségteli és fontos cuccokra

- ezzel a gondolattal búcsúzunk. A többit olvassa el itt.