Hedwig Eva Maria Kiesler, azaz a bécsi születésű Hedy Lamarr volt az első színésznő a filmvásznon, aki orgazmust mutatott a kameráknak – a Time magazin mutatta be őt A szürke ötven árnyalata film premiere előtt. A színésznő 1914-ben született, 1953 óta amerikai állampolgárként élt az Államokban, ott is halt meg 85 éves korában, Floridában. Édesanyja zongorista volt, és mellesleg budapesti, az ukrán származású édesapja pedig bankigazgatóként dolgozott. 

Hedy Lamarr 18 éves volt, amikor az 1933-as  Ecstasy című filmben szerepelt, ebben a filmben lehetett látni először a mainstream filmipar mozivásznain egy nőt élvezni. Némi háttérinformáció, hogy a pornóipar akkor már jócskán többet mutatott a nőkből, mint amennyit a színésznő produkált a kameráknak. 

Lamarr Gustav Machatý filmjében egy elhanyagolt feleséget alakított, aki egy nála jóval idősebb férfihoz ment feledégül. A filmben az arcát látni orgazmus közben, továbbá rövid ideig meztelenül, félmeztelenül is látható. Akkori férje, Friedrich Mandl kiborult a felesége alakítása miatt, állítólag megpróbálta a lehető legtöbb példányban megvásárolni a filmet, csakhogy minél kevesebben lássák azt. A házasságuk gajra ment, a színésznő önéletrajzi könyvében írta meg, hogy elmenekült a férfitől, aki állandó kontroll alatt tartotta, és Párizsba szökött. Ekkor már „ecstasy lady"-ként becézték, nevet változtatott, ekkor vette fel a Lamarr nevet: a némafilmes Barbara La Marr után. 1938-ban érkezett meg Hollywoodba, karrierje beindult, és az akkori éra legnagyobbjaival játszhatott együtt. Például Clark Gable-el, Spencer Tracyvel, Judy Garlanddal. Filmjeiben a szépséget és a szexualitást testesítette meg, bár vágyott állítólag a színészi kihívásokra.

Hatszor volt házas, utolsó férje a válóperes ügyvédje volt, Lamarr egyébként összesen hatszor vált el, három gyereke született. 1966-ban szeretett volna ismét a mozivászonra kerülni, de nem jött össze, helyette Gábor Zsa Zsa kapta meg a Picture Mommy Dead-ben a szerepet. Andy Warhol készített róla egy rövidfilmet, aminek a Hedy címet adta, még abban az évben, amikor Lamarrt letartóztatták bolti lopás miatt. A filmben a letartóztatás is látható, továbbá plasztikai sebész és egyéb nyalánkságok, amik akkoriban polgárpukkasztónak számítottak. A főszerepet pedig egy férfi játszotta, mint a világ legszebb nője – ugyanis Hedy Lamarrt fénykorában a világ legszebb nőjének tartották.