25, azaz huszonöt(!!) évvel ezelőtt mutatták be a Pretty Womant a mozikban, vagyis Julia Robertsről már több mint negyed évszázada mindenki tudja, hogy kicsoda. A nő, aki 21 évesen eljátszott egy prostit, és akkora a szája, hogy a fél világot beharaphatná vele.

Roberts mindössze 21 éves volt, mikor megkapta Vivian Ward, az utcán strihelő lány szerepét, akit aztán felszed a gazdag üzletember, Edward Lewis, vagyis az akkor 40 éves Richard Gere, és szépen egymásba szeretnek, miután a Hector Elizondo által alakított szállodaigazgató megtanítja a lánynak, hogyan használja az evőeszközöket. És így körülbelül ennyiről szól a Pretty Woman, ami valamiért mégis brutálisan sikeres film lett.

A film címe az etonline.com szerint eredetileg egyébként $3,000, vagyis 3000 dollár volt, utalva ezzel arra, hogy ennyiért ment el Julia Roberts Richard Gere-rel egy éjszakára. Sőt, állítólag sokkal sötétebb hangulatú is lett volna, és nem egy kifejezetten romantikus filmnek szánták. Az alábbi videóban Vivian prosti barátnőjét alakító Laura San Giacomo például azt mondja, az ő karaktere először egy crackfüggő kurva volt, csak aztán finomítottak rajta egy kicsit. És az is kiderült, hogy az egyik legismertebb jelenet az ékszeresdobozzal teljesen véletlenül került bele a végső változatba.

És mielőtt még megnézné, hogy a film főbb szereplői mennyit változtak, vagy nem változtak az utóbbi 25 évben, csodálkozzon rá arra, hogy kik kapták meg majdnem a főszerepeket Richard Gere és Julia Roberts helyett.

Edward Lewis szerepére először kipróbálták Al Pacinót, Sam Neilt és Tom Contit is, Vivian Ward pedig Julia Roberts helyett majdnem Diane Lane, Meg Ryan vagy Molly Ringwald lett. 

Julia Roberts - Vivian Ward

Richard Gere - Edward Lewis

Hector Elizondo - Barney Thompson

Jason Alexander - Philip Stuckey

Laura San Giacomo - Kit De Luca

És így néznek ki a szereplők és a rendező Garry Marshall 25 év után, újra együtt:

Kommentálná? A Facebookon tegye!