Angelina Jolie újabb műtéten esett át, most a petefészkeit és petevezetékét távolíttatta el. A színésznő elmondta, hogy a múlt héten esett át a műtéten, amit ugyanaz az orvos végzett, aki édesanyját is kezelte.

Jolie anyja 56 évesen hunyt el petefészekrákban. A színésznő 2013-ban távolítatta el melleit, mert szerette volna csökkenteni a mellrák kialakulásának kockázatát. Ahogy akkor is írtuk, nagy volt a kockázata annak is, hogy a petefészkén alakul ki rák,  de egy vérvizsgálat során kiderült, hogy ez a rizikó most megnőtt, ezért szánta rá magát az újabb műtétre.

Jolie elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy nem tudja kizárni az összes kockázati tényezőt, viszont így abban biztos lehet, hogy gyerekeinek nem kell átélni azt, hogy ő petefészekrákban hal meg. Úgy gondolta, a családja és gyermekei miatt vállalja a műtétet. Elmondása szerint végig nyugodt maradt, és csak arra gondolt, hogy szeretné látni felnőni a gyerekeit, és szeretne nagymama lenni. A műtét során nem találtak rosszindulatú daganatra utaló jelet. Most hormonterápián van, és szeretné megerősíteni az immunrendszerét is. Arról is beszélt, hogy nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de végig próbált erős maradni.